fbpx
Foto: Stefan Verkerk

ProRail krijgt 7,7 van publiek

18 mei 2017 15:06

Spoorbeheerder ProRail heeft vorig jaar een recordaantal vragen, verzoeken en klachten ontvangen. Het aantal mensen dat contact opnam met de spoorbeheerder steeg met een kwart ten opzichte van 2015. Als rapportcijfer kreeg ProRail van het publiek een 7,7.

Dat staat in het nieuwste jaarverslag dat donderdag is gepresenteerd. In totaal kwamen ruim 13.000 berichten binnen via de telefoon, internet of per post. Meestal betrof het mensen die zich ergerden aan het geluid, aan trillingen of aan treinen die niet of te laat reden. Ook vonden veel omwonenden dat bermen moesten worden gemaaid.

Als rapportcijfer kreeg ProRail van het publiek een 7,7, dat is iets lager dan een jaar eerder (7,9). Overheden en bouwondernemingen zijn wel minder tevreden. Vooral overheden zijn kritischer geworden en zouden ProRail niet direct aanraden als partner om mee samen te werken. Reizigersvervoerders geven ProRail een 6,6. Dat is vergelijkbaar met 2015. Goederenvervoerders geven een 6,3, dat was een jaar eerder nog een 5,8.

(c) ANP / Treinreiziger.nl