fbpx

ProRail verwacht minder overwegstoringen

21 apr 2015 11:43

Spoorbeheerder ProRail vervangt dit jaar onderdelen van de technische installatie bij 4500 spoorbomen in het hele land. Zodra alle installaties gereviseerd zijn, scheelt dat ongeveer 170 overwegstoringen per jaar, verwacht de spoorbeheerder. Haperingen bij overwegen zijn volgens ProRail de belangrijkste oorzaak van technische storingen op het spoor.

In totaal wordt er aan 1600 overwegen gewerkt. Het merendeel van deze overwegen bevindt zich in het noorden, oosten en zuiden van het land. ProRail heeft vijf ploegen van elk drie technici op pad gestuurd. Vervangen van de onderdelen duurt per installatie ongeveer drie uur, maar het treinverkeer ondervindt daarvan geen hinder, verzekert de spoorbeheerder.

De onverwacht snelle slijtage van onderdelen is volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder ontdekt bij de controle van computergegevens. Vorige maand zijn de eerste installaties op proef gereviseerd. Dat bleek zo succesvol dat ProRail nu heeft besloten alle spoorbomen onder handen te nemen. Het hele karwei gaat 2 miljoen euro kosten en moet eind van het jaar klaar zijn.

(c) ANP