fbpx

ProRail werkt flink door deze zomer

Deze zomer vinden er op diverse plaatsen omvangrijke werkzaamheden plaats. Onder meer bij  Arnhem, Geldermalsen en Rotterdam wordt er gewerkt aan het spoor, waardoor er soms lange perioden geen treinverkeer mogelijk is. 

ProRail kiest ervoor extra door te werken in de zomermaanden. In deze periode zijn er minder treinreizigers die er hinder van ondervinden. Ook bundelt de spoorbeheerder het werk op verschillende plaatsen, zodat het treinverkeer niet nog een keer in drukke tijden stilgelegd hoeft te worden.

Geldermalsen
Van zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli werkt ProRail aan de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Houten en het nieuwe station Lunetten. Bij station Geldermalsen worden de monumentale Lingebrug en de voetgangersbrug vervangen. Ook zijn er werkzaamheden bij station Houten. NS zet bussen in. Intercity’s worden omgeleid tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch via Nijmegen.

Arnhem
ProRail werkt van zondag 25 juli tot en met zondag 22 augustus aan de uitbreiding van sporen op Arnhem. Er komt een extra perronspoor en een nieuwe spoorkruising waardoor er meer treinen kunnen rijden van en naar Arnhem. Hiermee wordt station Arnhem klaargemaakt voor het groeiende reizigersaantal. Nu ontstaan er vertragingen omdat treinen op elkaar moeten wachten. Na de werkzaamheden is dat verholpen. NS zet bussen in. Reizigers tussen Utrecht en Nijmegen reizen om via ’s-Hertogenbosch. Lees meer informatie over de omvangrijke informatie bij Arnhem.

Rotterdam
Vanaf maandag 9 augustus tot en met vrijdag 13 augustus vervangt ProRail in verband met groot onderhoud wissels op Rotterdam Centraal. Hierdoor rijden er in deze periode veel minder treinen tussen Rotterdam en Dordrecht. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en/of omreizen via andere routes.

Reisinformatie
Reizigers wordt geadviseerd zich deze zomer goed te laten informeren over de reismogelijkheden bij de verschillende vervoerders. Of raadpleeg NOS teletekstpagina 754.