fbpx

RET en Feyenoord intensiveren samenwerking

11 mrt 2013 14:25

Vanaf vandaag is drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord het reizen in alle tram- en buslijnen van RET op vertoon van een seizoens- of wedstrijdkaart voor Feyenoord-supporters gratis. Dit is één van de afspraken uit het partnercontract dat de directies van Feyenoord en RET vandaag officieel tekenden. Voor de metro moeten supporters wel gewoon blijven betalen.

Het bereikbaar houden van de Kuip is al ruim 75 jaar een gezamenlijke taak voor Feyenoord en RET. Door een nauwere samenwerking stimuleren beide partijen het gebruik van het openbaar vervoer naar de Kuip.

Tijdens voetbalwedstrijden reisden supporters in het verleden soms massaal zwart. Door de samenwerking is dat nu verleden tijd, omdat de reis door de samenwerking voor de trouwe Feyenoord-supporters nu al betaald is. De regeling geldt overigens niet voor de finale van de KNVB-beker en niet voor de metro. Bij de metro wordt er dankzij de OV-chipkaart al minder zwartgereden.

De samenwerking behelst volgens de organisaties meer dan het aanbieden van gratis OV voor en na de thuiswedstrijden. Binnenkort zien reizigers op beeldschermen in de bus en op de metrostations met enige regelmaat uitingen van Feyenoord, maar ook uitzendingen van Feyenoord TV.