fbpx

Thalys Amsterdam – Parijs loopt 9 uur vertraging op

21 apr 2015 7:06

Reizigers die zondagavond uit Amsterdam vertrokken met de Thalys van kwart over zeven naar de Franse hoofdstad Parijs zijn pas maandagochtend aangekomen. De Thalys, die normaal een reistijd van 3,5 uur naar Parijs heeft, deed er zondagnacht 12 uur over.

Reizigers waren niet te spreken over de informatievoorziening, een klacht die ook bij eerdere incidenten werd genoemd. De trein heeft eerst urenlang stil gestaan door een stroomstoring. In de donkere trein werd nauwelijks informatie gedeeld. Vervolgens is de trein teruggekeerd naar Brussel omdat de Franse sporen ´s nachts dicht gaan voor onderhoudswerkzaamheden. In Brussel werden volgens inzittenden slechts 30 hotelkamers geregeld, terwijl de trein 450 reizigers vervoerde.

Op Twitter reageren sommige reizigers woedend dat ze alleen hun treinticket vergoed krijgen, terwijl ze drie keer zo lang onderweg waren dan gebruikelijk. Een woordvoerder van Thalys noemde bij een eerder incident het sluiten van de Franse sporen een gegeven. Het bedrijf lijkt ondanks de vele incidenten geen reden te zien om de werkwijze van de Franse infrabeheerder ter discussie te stellen.