fbpx

Trein + Hotel: bespaar met een treinarrangement

07 apr 2015 11:57

Er even tussenuit? Ook dat kan prima met de trein. Verschillende aanbieders hebben Trein + Hotel aanbiedingen. Daarmee kun je geld besparen. Tenminste, als je de juiste aanbieding weet te vinden. Want soms bieden meerdere bedrijven hetzelfde treinarrangement aan tegen sterk verschillende prijzen. Dat blijkt uit een prijscheck van Treinreiziger.nl. Met name WeekendjeWeg.nl komt voordelig uit de bus.

Gigantisch prijsverschil
Zo bieden onder andere Kras, De Jong Intra, GaSamen en WeekendjeWeg een trein + hotelaanbieding naar Hotel Leonardo in Antwerpen. Bij WeekendjeWeg betalen we voor dat aanbod voor twee personen in totaal slechts 149 euro, terwijl we op dezelfde datum 256 euro moeten betalen bij GaSamen. Een gigantisch verschil dus.
En wat als we het hotel en de treinreis los hadden geboekt? Dan waren we vanuit Amsterdam 214 euro kwijt geweest (hotel via Booking.com 89 euro + 125 euro treinkaartjes voor 2 personen via NS International). In dit geval loont alleen het treinarrangement van WeekendjeWeg.

WeekendjeWeg.nl
Tijdens onze zoektocht vinden we vooral bij WeekendjeWeg interessante Trein + Hotel aanbiedingen. WeekendjeWeg heeft als één van de weinige meerdere treinarrangementen binnen Nederland. Bijvoorbeeld naar het goed gewaardeerde Holdiay Inn Express hotel in Amsterdam. Maar ook voor Eindhoven, Utrecht, Scheveningen en Maastricht heeft WeekendjeWeg leuke treinarrangementen bij goed gewaardeerde hotels. Buiten Nederland is het aanbod van WeekendjeWeg echter beperkt: alleen in België. Terwijl de meeste aanbieders prijzen per persoon communiceren, meldt WeekendjeWeg direct de prijs voor het gehele gezelschap. Wel zo prettig. 

GaSamen en De Jong Intra
GaSamen heeft met name treinaanbiedingen in België, Duitsland, Londen en Parijs. GaSamen is onderdeel van De Jong Intra, maar GaSamen en De Jong Intra hebben ieder hun eigen prijsstelling. De Jong Intra heeft niet alleen stedentrips, maar ook treinrondreizen. Bijvoorbeeld door Zwitserland en Groot-Brittannië. Door de soms wat hoge prijsstelling kan het misschien soms voordeliger zijn om de hotels en treinkaartjes los te boeken. De tarieven bij GaSamen en De Jong Intra zijn vaak per persoon.

Kras en Treinreiswinkel
Bij Kras is het aanbod trein + hotel kleiner. Kras gaf tijdens onze prijscheck soms 5 euro korting per persoon. Toch zijn de aanbiedingen in verhouding vrij duur. En let op: de tarieven zijn per persoon. Beter kun je dan terecht bij de Treinreiswinkel. De Treinreiswinkel heeft een aantal aanbiedingen die niet elders worden aangeboden. Zelfs naar steden die verder weg liggen, zoals Wenen, Boedapest en Rome heeft de Treinreiswinkel Trein + Hotel aanbiedingen. 

Booking.com of Trivago voor losse hotels
Wie wil kijken of een treinarrangement echt voordeliger is, kan op Booking.com de prijs van een losse hotelovernachting vinden. Onze ervaring is dat Booking.com vaak relatief voordelig is, maar om daar zeker van te zijn kun je ook gebruik maken van Trivago, een hotelvergelijkingswebsite. Internationale treinkaartjes zijn te koop via NS International, Treinreiswinkel, Bahn.de en de Belgische spoorwegen. Vaak komen de prijzen voor een treinkaartje overeen. 

Spoordeelwinkel
In eigen land op stap? Dan kun je ook terecht bij de Spoordeelwinkel van NS. Het aanbod trein + hotelaanbiedingen verschilt hier per maand. De aanbiedingen zijn in de regel best scherp: vaak 98 euro per twee personen.

Mogelijkheden op een rij

Prijscheck bij Hotel Leonardo in Antwerpen. WeekendjeWeg vraagt slechts 149 euro, terwijl GaSamen ruim hondert euro meer vraagt.