fbpx

Trein naar Brussel: vanaf € 14 (zonder overstappen)

Voordelig met de trein naar Brussel? Dat kan! Dagelijks vertrekken er circa 30 treinen vanuit Amsterdam naar de Belgische hoofdstad. Je kunt flexibel reizen met de intercity of snel met de Thalys.

 

Per Intercity naar Brussel

Treintickets naar Brussel

Wil je voordelig met de trein naar België? Dat kan. Onze tip: boek ten minste zeven dagen voor vertrek je treinkaartje. Dan kun je voor de intercity naar Brussel een voordelig treinkaartje kopen. De prijs hangt af van het vertrekstation. Vanaf Amsterdam geldt er tot zeven dagen voor vertrek van maandag tot en met donderdag een vaste lage prijs van € 25. In het weekend (vrijdag tot en met zondag) betaal je € 33. Het fijne van deze treinkaartjes is: je kunt flexibel reizen. Toch een uurtje later met de trein naar Brussel? Geen probleem. De tickets voor de IC Brussel zijn niet treingebonden.

Treinprijzen

De tarieven voor maandag t/m donderdag en vrijdag t/m zondag zijn geldig tot en met zeven dagen voor vertrek. Daarna geldt voor de trein naar Brussel het last-minutetarief. Tickets zijn te koop via NS International.

ma t/m do*vr, za, zo*lastminute
Amsterdam – Brussel€ 25€ 33€ 49
Den Haag – Brussel€ 21€ 28€ 38,80
Rotterdam – Brussel€ 18€ 24€ 35,60
Utrecht – Brussel€ 21 € 28€ 42,20
Maastricht – Brussel€ 15,50€ 18,50€ 23,40
Eindhoven – Brussel€ 18€ 24€ 36,20
Breda – Brussel€ 14€ 18€ 25,40
Zwolle – Brussel€ 25€ 33€ 49

De treinreis naar Brussel

Vrijwel elk uur vertrekt er uit Amsterdam een trein naar Brussel. In 2 uur en 50 minuten brengt deze trein je van de Nederlandse naar de Belgische hoofdstad. Deze trein rijdt in Nederland via de hogesnelheidslijn. De trein heeft zowel een eerste als tweede klas. De stoelen in de eerste klas bieden meer comfort, zijn breder en bieden meer beenruimte. De Intercity Brussel heeft geen wifi en geen bar.

In Nederland vertrekt de trein vanaf Amsterdam Centraal. Daarna gaat de reis via Schiphol en Rotterdam Centraal naar Breda. Breda is de laatste stop in Nederland, daarna zet de trein zich in beweging richting België, waar de trein als eerste stopt in Noorderkempen. De volgende halte is Antwerpen Centraal en daarna stopt de trein in Antwerpen Berchem en Mechelen. Na Mechelen gaat de trein naar Brussel. In Brussel stopt de trein op verschillende stations: Brussel Airport – Zaventem, Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Zuid. Brussel Zuid is de eindbestemming.

In 2021 rijden er dagelijks vier treinen vanaf Den Haag HS. De planning is dat daar per december een einde aan komt. Als de trein in Den Haag start, moeten reizigers vanuit Amsterdam overstappen te Rotterdam. Reizigers uit Den Haag reizen altijd het snelst door de intercity naar Eindhoven te nemen, en in Breda over te stappen op de trein naar Brussel.

Reistijden en routes

Hieronder staan de reistijden die gebaseerd zijn op reizen met de Intercity Brussel. Als je gebruik maakt van deze trein, mag je flexibel reizen. Dus ook een trein eerder of later nemen. Alleen als je voor de snelle Thalys of de Eurostar kiest (zie verderop in dit artikel) heb je speciale tickets nodig die alleen geldig zijn voor een specifieke rit.

ReistijdDirecte trein?
Amsterdam – Brussel2 uur en 52 min
Ja, 13 x p/d
Den Haag – Brussel
2 uur en 37 min (direct)
2 uur en 24 min
Ja, 4 x p/d
Nee, overstap Breda
Rotterdam – Brussel2 uur en 7 minJa, 16 x per dag
Utrecht – Brussel2 uur en 59 minNee, overstap Rotterdam
Maastricht – Brussel1 uur en 42 minNee, overstap Luik
Eindhoven – Brussel2 uur en 33 minNee, overstap Breda
Breda – Brussel1 uur en 35 minJa, 16 x p/d
Zwolle – Brussel3 uur en 57 minNee, overstap Rotterdam

Eurostar en Thalys naar Brussel

Service

Wil je per snelle trein naar Brussel? Dat kan ook. Dan heb je keus uit de Eurostar en Thalys. Met deze treinen raas je vanaf Amsterdam in slechts 1 uur en 49 minuten naar Brussel Zuid.

Deze treinen zijn niet alleen sneller, maar bieden ook meer service. Bijvoorbeeld gratis wifi in zowel de eerste als tweede klas en een barrijtuig. Reis je in de Thalys in de premium klasse? Dan is ook een hapje en een drankje in de prijs inbegrepen.

Treintickets Eurostar / Thalys

Reserveren bij zowel Eurostar als Thalys is verplicht. Als je een treinticket naar Brussel koopt, is deze reservering inbegrepen. Dit betekent wel dat je niet een trein eerder of later kunt nemen. Je kunt alleen reizen op de door jouw gekozen vertrektijd.

De goedkoopste tickets Amsterdam – Brussel kosten voor de Thalys € 29, en met de Eurostar reis je al vanaf € 27. De Thalys rijdt vaker, normaal gesproken tot 13 x per dag en de Eurostar tot 3 x per dag.

Het is het goed om te beseffen dat de ticketprijzen voor zowel Eurostar als Thalys vraagafhankelijk zijn. Wil je goedkoop naar Brussel? Dan dien je dus tijdig te boeken.
Je kunt tickets voor de Thalys kopen op Thalys.com. Maar je kunt ook je ticket kopen via NS International. Je ziet dan ook de prijsverschillen met de Intercity Brussel.

Veel gestelde vragen

Brussel in Beeld

Andere trein bestemmingen

0 0 stemmen
Artikel waardering
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
7 jaren geleden

Dit was goed informatie heel erg bedankt maar nu moet ik weer weg want ik ga nu reizen

Basam to go
7 jaren geleden

Dit was goed informatie heel erg bedankt maar nu moet ik weer weg want ik ga nu reizen en bovendien is het echt raar want ik heb net een reactie geplaatst maar hij zegt dat ik dat al heb gedaan dus hij as egt dat ik een dubbeleigen reactie heb geplaatst echt raar😅😅😦😧😥😦😣😦😕😲😰😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛

Basam to go
7 jaren geleden
Antwoord aan  Basam to go

Wow ik kan echt niet typen

R vd Hoven
7 jaren geleden

Recentelijk (03-06 gereisd, maar een maand eerder geboekt) via NS-internationaal een enkele reis “elk station in Nederland” – “Zone Brussel” voor 17.50 kunnen boeken. Ma-Vrij pas na 09.00 geldig maar zat/zon de hele dag. Gebruikt om dus voor 35 Euro Utrecht – Brussel v.v., naar Trainworld te Schaerbeek te gaan (ja, tegen de route in, na Brussel Noord, maar geen enkele controle gezien). ‘s Middags nog van Schaerbeek naar Brussel Zuid gereden en daar de Eurostar en ICE bewonderd. En per trein weer terug uiteraard. Helaas wel via Schiphol omdat én Rotterdam-Woerden én Den Haag-Woerden én Leiden-Woerden niet beschikbaar waren ivm werkzaamheden.

Mattheus
6 jaren geleden

Stopt de intercity Brussel vanaf 9 april 2018 ook op station Noorderkempen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Mattheus

Ja!

Peter
6 jaren geleden

Weten jullie wellicht of er een Breda equivalent komt van de goedkope “Roosendaal” tickets?

Jan
6 jaren geleden

Bedankt voor deze info!

Kan iemand mij vertellen hoe lang deze actie nog loopt? Ik wil een treinkaartje naar Brussel in november maar op NS International kan ik deze nog niet boeken (dat kan over ongeveer 2 maanden pas). Op de site van B-Europe kan ik het gewenste kaartje al wel boeken maar daar kost het €26 (i.p.v. €25 bij NS International).

Abdelkader Ben Amor Hamida
5 jaren geleden

Wij gaan met kerst naar Brussel met mijn vrouw en dochter

Abdelkader ben Amor Hamida
5 jaren geleden

Wijn gaan naar Brussel met mijn vrouw en dochter.

Hans Boersma
5 jaren geleden

In het weekend is het handig om een biljet Noorderkempen – Brussel te kopen bij de NMBS € 5,40 enkel of € 10,80 retour en een biljet naar Noorderkempen. Dit omdat men in België standaard 50 % korting krijgt. Deze korting wordt internationaal niet doorberekend. Enkel Breda – Brussel kost €18,00. Enkel Breda – Noorderkempen € 9,60. totaal kom je dan op € 15,00 (€ 9,60 + € 5,40). Biljetten bij de NMBS zijn on-line t koop en hoeven niet afgedrukt te worden. Kunnen dus met de smartphone getoond worden.

Romi
5 maanden geleden

“Vanaf Amsterdam geldt er tot zeven dagen voor vertrek van maandag tot en met donderdag een vaste lage prijs van € 25. In het weekend (vrijdag tot en met zondag) betaal je € 33. Het fijne van deze treinkaartjes is: je kunt flexibel reizen. Toch een uurtje later met de trein naar Brussel? Geen probleem. De tickets voor de IC Brussel zijn niet treingebonden.” Van deze informatie klopt niks meer, zie wat er gebeurt wanneer je gaat boeken bij NS. Prijzen zijn wel treingebonden en er is meestal geen tarief rondt de 25 euro, alleen heel vroeg in de ochtend of laat in de avond.