fbpx

Treinreizigers gestrand door storing Barendrecht

Door een technische storing in de spoortunnel in Barendrecht hebben duizenden reizigers last vertraging. Omstreeks 12.00 uur ontstond de storing, waardoor het treinverkeer tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht stil is komen te liggen. 

Door de storing rijden vanuit Rotterdam geen treinen richting Brabant en Zeeland. Ook de Intercity Direct rijdt niet ten zuiden van Rotterdam. De storing zorgt voor veel reizigershinder, die wordt vergroot doordat NS niet genoeg bussen kan krijgen. 

Duizend mensen gestrand
Door het tekort aan bussen is het erg druk. Het ANP meldt omstreeks half vijf dat zeker duizend gestrande treinreizigers op station Rotterdam Lombardijen wachten op treinvervangend vervoer. Hulpdiensten zijn paraat bij het station.

Omreizen via Utrecht
Tot wanneer de problemen zullen duren, is niet precies duidelijk. NS zegt omstreeks 17.00 uur dat de storing mogelijk tot 21.00 uur zou kunnen duren. NS waarschuwt ook voor een extra reistijd van meer dan 60 minuten. Treinreizigers tussen Rotterdam, Dordrecht en Breda krijgen het advies zo veel mogelijk om te reizen. Dat kan via Utrecht en Den Bosch. Die route zorgt voor een fors langere reistijd.

Eerdere problemen
Al eerder zijn er problemen geweest met de technische installatie in de tunnel in Barendrecht. Begin deze maand werd de blusinstallatie door nog onbekende oorzaak geactiveerd waardoor de tunnelbuizen volliepen met schuim. Ook zijn er in het verleden tal van loze brandmelding geweest, waardoor het treinverkeer korte of langere tijd stil lag.

Vertraging bij Utrecht
Eerder vrijdagmiddag lag het treinverkeer ook korte tijd stil tussen Utrecht Centraal en Utrecht Overvecht. Eveneens een traject waar veel reizigers gebruik van maken. De vertraging werd daar veroorzaakt door de politie, die een trein had stilgezet in verband met de controle van drie verdachten personen. Zij waren in Amersfoort ingestapt en trokken de aandacht van medepassagiers, aldus de politie.

Politiehelikopter
Boven de trein hing ook enige tijd een politiehelikopter. Een verdachte moest mee naar het bureau voor een identiteitscontrole, twee anderen mochten hun reis vervolgen.

(c) Treinreiziger.nl / ANP