fbpx

Treinverkeer België vertraagd door verdacht pakketje

In een trein aan het station van Schaarbeek, nabij Brussel, is woensdag een verdacht pakket ontdekt. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan, maar het treinverkeer rond Brussel bleef urenlang ernstig verstoord. 

Even voor 16 uur werd er in een lege trein, die net ingezet ging worden, een verdacht pakketje gevonden. Het ging om een petfles met daarin een wit poeder. Onmiddellijk werd de politie ingeschakeld. Zij kondigden een bomalarm af en ontruimden het gebouw. De ontmijningsdienst van het leger maakte het flesje onschadelijk. Het witte poeder zal nog verder onderzocht worden.

Door het verdachte pakket werd het treinverkeer zo´n twee uur onderbroken en werden er slechts 7 van de 15 sporen in gebruik genomen. "Aanvankelijk werd gevraagd om het treinverkeer langs het station van Schaarbeek volledig stil te leggen", benadrukt Caroline Powis, woordvoerster van Infrabel.

Door het incident liepen treinreizigers vertragingen op tot meer dan een uur. Met name het treinverkeer rond Brussel ondervond ernstige hinder. Het grootste deel van de Belgische treinen rijdt via Brussel.

De laatste dagen hebben Belgische reizigers vaker last gehad met vertragingen. Het bomalarm in Schaarbeek is het derde op vijf dagen tijd.