fbpx

Vliegende Greenpeace-directeur moet verplicht gaan treinen

24 jun 2014 10:16

De campagnedirecteur van Greenpeace International reist voortaan met de trein van zijn woonplaats in Luxemburg naar zijn werk in Amsterdam, al neemt hij liever het vliegtuig. Maar na ophef over zijn twee vliegreizen per maand naar Nederland, gaat hij nu toch treinen. 

De milieuorganisatie heeft dit besloten nadat veel donateurs ontstemd hadden gereageerd op het nieuws dat directeur Pascal Husting twee jaar lang toestemming kreeg om naar zijn werk te vliegen. Hij deed dit omdat de reistijd van grote invloed was op zijn gezin en werk.

"Het is geen luxe dat hij vliegt,´´ bezweerde Greenpeace-woordvoerder Mike Townsley in het Algemeen Dagblad. "Pascal werkt hard. Hij staat op dinsdag om half 5 op, zodat hij om 8 uur op kantoor in Amsterdam kan zijn. En dan vliegt hij donderdagavond pas terug. Met de trein zou een retourtje 12 uur duren." Ook de auto zou geen optie zijn, omdat een enkeltje tot zes uur kan duren.

En inderdaad, de trein doet er langer over. Om kwart over vijf vertrekt de eerste intercity richting Brussel, die daar een ruime aansluiting heeft op de Thalys naar Amsterdam. Die komt om kwart voor elf aan in Amsterdam. 

Voor Husting werd een uitzondering gemaakt, aldus Greenpeace. De organisatie heeft als regel dat vliegen niet wordt toegestaan als de bestemming binnen 24 uur over land kan worden bereikt. Vliegtuigen spelen een grote rol bij het veroorzaken van klimaatverandering, benadrukt de milieuorganisatie.

Husting vloog voorheen ieder weekend naar het hoofdkantoor van de organisatie in Amsterdam, maar dat werd later twee keer per maand. Hij werkt ook thuis, maar kan in de toekomst wellicht ook wat werk verzetten terwijl hij in de trein zit.

(c) Novum / Treinreiziger.nl