fbpx

108 stations in 12 uur

25 jun 2017 18:26

Hoeveel stations kun je bezoeken in 12 uur? Die vraag stond centraal bij de Stations Kampioen. Martijn en Guido Rotteveel wisten op maar liefst 108 stations een foto te maken bij het stationsbord.

En daar ging heel wat voorbereiding aan vooraf. “We hebben een planning gemaakt. En vervolgens met Google Maps en filmpjes op Youtube uitgezocht waar de stationsborden stonden,” vertelt Martijn Rotteveel. Bij enkele stations ging het toch mis: op station Purmerend was bijvoorbeeld het stationsbord niet vindbaar. En bij Voorschoten was het stationsbord zo ver weg dat het nauwelijks zichtbaar was.

Veel concurrentie
De concurrentie bij de wedstrijd bleek groot. Bart Lammers hoopte net als Martijn en Guido op 112 stations uit te komen. Maar bij Bart zorgden kleine vertragingen ervoor dat niet op elk station een foto gemaakt kon worden. Hij is als tweede geëindigd met 102 stations. Drie teams zijn met 100 stations op een gedeelde derde plek geëindigd.

Zwaar
De Stations Kampioen werd tegelijkertijd met de Kilometer Kampioen georganiseerd. “De Stations Kilometer lijkt misschien minder zwaar, maar schijn bedriegt,” zegt organisator Hildebrand van Kuijeren. “Als je twaalf uur lang de trein in- en uit moet om snel te rennen om een foto te maken bij het stationsbord, ben je aan het einde doodmoe.” Deelnemers beamen dat. “Leuke maar onverwacht toch erg inspannende dag. Zeker als de Kilometer Kampioen lekker kan blijven zitten. Maar voor herhaling vatbaar,” is de conclusie van Frits Gijsbers. Ook winnaar Martijn noemt het vermoeiend. “Je moet hier echt een goede conditie voor hebben,” zegt hij.

Personeel
“Conducteurs en machinisten van NS waren erg enthousiast en wilden vaak ook op de foto,” is de ervaring van Thom en Berend de Boo, één van de teams die 100 stations hebben aangedaan. Toch hadden Thom (17) en Berend (15) ook een vervelende ervaring. Bij Connexxion op de Valleilijn troffen ze een machinist die niet geloofde dat ze voor de eerste klas hadden betaald. Ook van de wedstrijd was hij niet gediend, en dreigde zelfs het tweetal uit de trein te zetten. Zo ver kwam het gelukkig niet. Wel besloot de machinist de stroomvoorziening in de 1e klas uit te schakelen.

1e plek:
Martijn & Guido Rotteveel: 108 stations

2e plek:
Bart Lammers: 102 stations

3e plek:
Bram Schaafsma: 100 stations
Berend en Thom de Boo: 100 stations
Gerben Jolink: 100 stations

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maartje
6 jaren geleden

Goed zo treiners! Wat een l.. die Valleilijn figuur. Kinderachtig om dan de stroom er af te halen. Al het trein personeel van alle spoorwegmaatschappijen is toch op de hoogte gesteld? Maar jullie hebben de overwinning behaald. Gefeliciteerd!

delijn
6 jaren geleden
Antwoord aan  maartje

Mij is niets verteld, al wist ik wel dat deze wedstrijd gaande was. Zelf niemand gezien, maar die reactie is inderdaad wat overdreven. 😉

Vince
6 jaren geleden
Antwoord aan  maartje

Mag toch hopen dat ze dit bij Connexxion hebben aangekaart. Ik heb zelf als jong persoon een eerste klas weekend vrij en kan er niet aan denken dat ze zoiets bij mij zouden flikken.