fbpx

1900 conducteurs krijgen smartwatch van NS

03 mei 2019 10:58

Zo’n 1900 conducteurs van de NS krijgen vanaf maandag een smartwatch. Volgens het vervoersbedrijf is het een goed hulpmiddel om op de seconde nauwkeurig te fluiten en draagt het bij aan het beter op tijd kunnen rijden.

Eerdere proef

In augustus begon NS een proef door 12 conducteurs te voorzien van een smartwatch. Die groep is later uitgebreid tot 100. Die proef is succesvol geëvalueerd.

Trilsignaal

Eén van de conducteurs die de smartwatch heeft uitgetest is conducteur Ron Bongers. “Kort voor vertrek geeft de smartwatch een trilsignaal, zodat ik weet dat ik het vertrekproces kan starten. Daarna telt het horloge af tot het moment van vertrek, zodat de trein op de seconde nauwkeurig kan vertrekken”, vertelt Bongers.

Meer tijd voor reizigers

De conducteur vertelt dat hij in het verleden de tijd in de gaten hield via de stationsklok of zijn telefoon. “Doordat ik weet dat de smartwatch mij op het juiste moment een seintje geeft, kan ik al mijn aandacht aan de reizigers besteden.”

Zelfde tijd

Volgens de NS maakt het gebruik van de smartwatch ook een betere samenwerking mogelijk tussen de collega’s op de trein, omdat het horloge exact dezelfde tijd aangeeft als dat van de machinist. Maandag ontvangen de eerste conducteurs hun smartwatch. Later dit jaar krijgen meer conducteurs het apparaat.

© ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick
5 jaren geleden

O de machinist zijn horloge. Ik ben er een en draag geen horloge, ook niet gehad van de baas. Ik kijk naar de stationsklokken.

Simon
5 jaren geleden
Antwoord aan  Patrick

@ Patrick
Hoe controleert u dan de doorrijtijden op de dienstregelingpunten?

Patrick
5 jaren geleden
Antwoord aan  Simon

Tijd op dienstkaartje en de tijd op de stationsklok die daar hangt moet overeen komen. En je vaste trajecten, daar kijk je niet eens meer.

Simon
5 jaren geleden
Antwoord aan  Patrick

Maar u moet toch onderweg ook proberen op tijd te rijden?

Gerard
5 jaren geleden

Dan zullen ze ook niet te vroeg meer vertrekken,
2 weken terug op het Amstelstation ging de trein volgens de stationsklok meer dan een minuut te vroeg weg…

henk
5 jaren geleden
Antwoord aan  Gerard

Ja vooral op stillere tyden,wordt er regelmatig te vroeg vertrokken om dan tergend langzaam weg te ryden,want t personeel weet donders goed dat ze te vroeg zyn vertrokken.

Dominic
5 jaren geleden

Goed initiatief. Moest wel lachen om “dan kan ik al mijn tijd aan de reizigers besteden”. Waarschijnlijk moet dit zijn “dan kan ik langer in de 1e klas blijven zitten, bij voorkeur in mijn eentje op een plek voor vier personen”. De uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Tessa
5 jaren geleden

smart is niet altijd smart. aan de schadelijke effecten van straling wordt vaak niet gedacht. Smart technologie wordt vaakals een leuk hebbeding gepresenteerd maar ‘onafhankelijk gedegen wetenschappelijk onderzoek vind vaakniet plaats. Er komt steeds meer aan het licht over bijv. 5G dat deze technologie niet getest is. Voorgaande studies naar schadelijkheid van straling worden gemanipuleerd. er zijn steeds meer onderzoekers die hierover een boekje opendoen (bijv. mensen die voor motorola onderzoek gedaan hebben) die bekennen dat ze leerden hoe ze hun onderzoek moesten presenteren op een zo voordelig mogelijke manier terwijl hun eigen onderzoek eigenlijk aangaf dat deze tehcnologie schadelijk is. Verder is er nog een reeel enorm gevaar wat betreft mind control technieken. dit is niet zo maar fictie. mensen die serieus onderzoek doen naar de risico’s komen achter veel feiten die al gewoon ‘staan’ als feit dat er gevaren zijn voor volksgezondheid en mind manipulatie. Deze smart horloges zijn binnenlokkertjes..het volgende is brainternet..onderzoek dit wordt ‘brainternet’ maar eens en ook bijv. facebook die graag artificiele telepathie wil bewerkstelligen (is niet gek want ene prof. Delgado van dacht ik Harvard was al bezig met de stimoceiver). Ik vind het zelf onverantwoord om mensen te voorzien van ‘smart’ technologie en onderzoek ook eens ‘transhumanisme’ dit is de richting die Elon Musk op wil en andere belanghebbenden die veel commerciele macht hebben.. Zij ‘geloven’ dat technologie en de overname van ons biologische lichaam de volgende stap is in evolutie..ik nodig ieder die dit leest om zelf onderzoek te doen naar de zaken die ik noem. ik ben zelf ook me er in aan het verdiepen en ik besef een ding..dat er meer over gesproken met elkaar moet worden. De media mag van mij minder reclame maken en meer echt verantwoorde info gaan delen. en de mensheid is zelf verantwoordelijk voor eigen onderzoek. De grootste vraag is.. stel dat we ons gaan assimileren met ‘smart’ technologie..(eerst ‘op’ het lichaam en daarna..’er in’?!) wie is er dan de baas over de technologie..wij zelf of de artificiele intelligentie die steeds intelligenter wordt en wellicht intelligenter? In china is het punten systeem ingvoerd..overal camera’s en iedereen wordt geidentificeert..ben je ‘niet volgens de regels correct’ dan wordt je gestraft en mag je bepaalde dingen niet meer! sommigen mogen zelfs hun stad of zelfs de deur niet meer uit..Met je dit eens combineren met ‘smart’ technologie die je van binnen in je lichaam meer en meer gaat beheersen…wil je leven in een wereld waarin je geen macht meer hebt over je eigen gedachten..waarin je gedachtens gelezen kunnen worden (dit kan en de technologie ontwikkelt zich snel) ..waar kan je dan nog jezelf nog zijn..wie ben je dan ‘zelf’ nog? een drone? nee die smart watches..mens wordt langzaam verleid met ‘leuke snufjes’ maar als we eens echt zelf gaan snuffelen aan dit soort zaken..zit er dan nog wel een lekker luchtje aan ?

Ovmeneertje
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Doe dit even lekker ergens op je wappie forum. Dit is een ov website.