fbpx
Foto: GVB

Alexandra van Huffelen wordt directeur bij GVB

17 apr 2014 20:27

Alexandra van Huffelen (45) wordt per 1 juni de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Van Huffelen zal als voorzitter van het directieteam van GVB leiding geven aan het vervoerbedrijf dat dagelijks circa 750.000 reizigersritten verzorgt per bus, tram, metro en veerpont.

Van Huffelen volgt Bart Schmeink op, die na twee jaar het Amsterdamse vervoersbedrijf alweer verliet om over te stappen naar Connexxion. Zijn vertrek kwam onverwacht. Sinds december zocht het Amsterdamse vervoersbedrijf naar een nieuwe directeur. Die is nu gevonden.

Van Huffelen heeft vele jaren gewerkt in een publiek-private context en ervaring opgedaan met klantgerichtheid, techniek en management. Zij was de afgelopen jaren wethouder (D66) Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte in Rotterdam. Daarvoor vervulde zij diverse directiefuncties bij Essent.

Hans Bakker, voorzitter van de Raad van Commissarissen GVB, is verheugd met de komst van Van Huffelen. “Met haar ruime bestuurlijke en politieke ervaring en commerciële achtergrond krijgen we een gedreven en deskundig bestuurder die de dynamiek van de grote stad en de complexiteit van het openbaar vervoer begrijpt.”

In de OV-sector zijn het laatste half jaar de nodige directeuren vertrokken. Zo verlieten Merel van Vroonhoven en Ingrid Thijssen NS. Bij ProRail is de financieel directeur (Eric Versteegh) enige tijd geleden opgestapt en recent ook president-directeur Marion Gout-van Sinderen.