fbpx

België stopt afname Desiro treinstellen van Siemens

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS ziet voorlopig af van het afnemen van 250 treinstellen van Siemens. De eerste al geleverde treinen kampen met veel technische problemen. Dat bevestigt een woordvoerder van NMBS dinsdag na berichtgeving in Belgische media.

NMBS heeft in totaal 305 treinen van het type Desiro besteld. De treinen die nu rijden op het Belgische spoor hebben al vijftienhonderd klachten opgeleverd. De treinmaatschappij gaat een boete eisen van Siemens vanwege de geleden schade. Siemens heeft al eerder een boete van 25 miljoen euro moeten betalen vanwege te late levering.

Siemens is in Nederland samen met het Canadese Bombardier leverancier van de Sprinter Lighttrain (SLT). Na de introductie in 2009 van dat nieuwe type trein waren er ook diverse problemen, waaronder met de software en smeltwater waardoor de treinen niet konden rijden.

De NMBS stelde vorige maand al de maker van de Fyra, het Italiaanse AnsaldoBreda, in gebreke vanwege de zware technische problemen met de hogesnelheidstrein. De bestelling van drie Belgische Fyra-treinstellen werd daarom ook opgeschort.

(c) Novum / Foto: wikipedia Cratieve Commons licentie