fbpx

Buschauffeur vrijuit na beschuldiging ontucht

24 sep 2009 10:57

(Novum) – De buschauffeur die ontucht zou hebben gepleegd met kinderen die speciaal onderwijs volgen, wordt niet vervolgd. De beschuldigingen zijn ongegrond, meldt het OM in Utrecht donderdag.

De politie kreeg medio april signalen dat er mogelijk strafbare feiten werden gepleegd tijdens het leerlingenvervoer tussen Zeist en de Bertha Mullerschool in Utrecht. Na ruim vijf maanden onderzoek is de conclusie dat er geen bewijs is.

De chauffeur van Connexxion vervoerde dagelijks acht kinderen. Volgens de ouders werden de kinderen aangezet tot seksuele gedragingen en werden ze gepest. De chauffeur dreigde volgens hen kinderen die niet gehoorzaamden de bus uit te zetten, te slaan of te vermoorden.

De politie heeft gesprekken gevoerd met alle ouderparen en heeft getuigen gehoord. Ook zijn drie kinderen verhoord, is technisch onderzoek gedaan en werden e-mails doorgelicht. De chauffeur is ook ondervraagd.

Als zich incidenten hebben voorgedaan, is er volgens het OM geen duidelijkheid over de toedracht en de rol van de chauffeur. Die is overigens niet aangemerkt als verdachte.

Uit de gesprekken met de ouders bleek dat zij zo veel informatie hadden uitgewisseld dat niet meer te achterhalen was wat zij uit eigen bron of van horen zeggen dachten te weten. Deze informatie is daarom onbruikbaar. De verklaringen van de kinderen bleken onvoldoende consistent en worden niet ondersteund door ander bewijs. De overige verklaringen zijn eerder ontlastend dan belastend.

De ouders zijn woensdagavond in Zeist tijdens een bijeenkomst geïnformeerd.