fbpx

Compensatie vanwege staking voor RET abonnementhouders

14 jun 2011 16:18

Het Rotterdamse vervoerbedrijf RET komt gedupeerde abonnementhouders tegemoet. Reizigers die door de staking op 9 juni geen gebruik konden maken van de bus, tram of metro kunnen gratis een dagkaart aanvragen.

"De actie is bedacht naar aanleiding van de overlast, maar vooral ook naar aanleiding van alle ontvangen begrip en steun van reizigers", zegt algemeen directeur Pedro Peters. "Het is een aardigheidje voor alle abonnementhouders die dit leuk vinden."

Keuze
Week-, maand- of jaarabonnees kunnen kiezen uit een RET-dagkaart, een RET Fast Ferry-dagkaart of een voucher van Brood Express. RET benadrukt dat het niet gaat om een formele compensatie voor reizigers die een claim hebben ingediend.

Blij
Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV drong samen met website stopdestaking.nl al eerder aan om reizigers te compenseren. Rikus Spithorst: “Voor Beter OV bestaat nu een klein jaar. In onze jonge geschiedenis beschouwen we het overstag gaan van de RET als een succesvolle mijlpaal. We roepen het GVB en de HTM op, het Rotterdamse voorbeeld te volgen.”

HTM en GVB
HTM en GVB zeggen in een reactie nog niet met een soortgelijke actie te komen. Beide bedrijven zijn intern in gesprek over mogelijke compensatie voor gedupeerde reizigers. "Maar er staat nog niets op de rails", aldus een woordvoerder van HTM.

29 juni
Op 9 juni protesteerden werknemers van RET tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Het openbaar vervoer lag toen 24 uur lang plat. Ook HTM en GVB in Den Haag en Amsterdam staakten deze maand een etmaal. Op 29 juni staat een nieuwe actie gepland. Dan wordt in alle drie de steden het OV tussen de ochtend- en avondspits stilgelegd en gaan werknemers van de drie bedrijven naar Den Haag om te protesteren. Het vervoer is de rest van de dag gratis.