fbpx
Foto: Archief / Deutsche Bahn

Duitse trein verongelukte vlak voor onderhoudswerkzaamheden

07 jun 2022 12:32

Het stuk spoor in Duitsland waar vrijdag een trein ontspoorde waardoor vijf mensen omkwamen en 44 mensen gewond raakten, zou in juni en juli worden gerepareerd. Het project stond al gepland op de website van DB Netz, de Duitse versie van ProRail.

De onderhoudswerkzaamheden staan ingepland vanaf 25 juni en op 1 juli zou een stuk rails worden vervangen, staat op de site van DB Netz. Deutsche Bahn kon tegenover de krant Die Welt niet reageren op dit bericht, omdat het onderzoek nog loopt.

Maandag is bekend gemaakt dat het Duitse Openbaar Ministerie onderzoek doet naar drie medewerkers van Deutsche Bahn vanwege een fataal treinongeval in de deelstaat Beieren. Ze worden verdacht van dood door schuld. Er is geen verdere informatie bekendgemaakt. Een woordvoerder van Deutsche Bahn, zowel spoorbeheerder als vervoerder, laat weten dat het bedrijf meewerkt aan het onderzoek naar het ongeval.

Aan boord van de trein zaten in totaal 140 reizigers, onder wie veel scholieren. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Eerste onderzoeksresultaten laten zien dat de trein niet te hard reed. Maandag werd bekend dat wordt gekeken of het voertuig ontspoorde door een technisch mankement of door slechte infrastructuur.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

10 gedachten aan “Duitse trein verongelukte vlak voor onderhoudswerkzaamheden”

 1. Arjan Krabbenbos schreef:

  Vervelend dat er juist een trein ontspoord is, met helaas 5 omgekomen slachtoffers. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook zal de machinist van de pechtrein op aangepaste snelheid heeft gereden. Ongelukken op het spoor komen gelukkig minder vaak voor dan in het wegverkeer, al blijft het een trieste gebeurtenis als dit wel zal gebeuren. Hopelijk wordt het getroffen traject snel en weer goed gerepareerd, zodat iedereen daar ook weer veilig van A naar B kan. Het gehavende treinstel zal nu grondig geïnspecteerd en weer gerepareerd worden. Veiligheid boven alles en hopelijk kunnen daar de treinen binnenkort straks daar weer probleemloos over het spoor zoeven. Gecondoleerd met de reizigers die omkwamen en sterkte voor het DB personeel wat bij die ontsporing betrokken was!

  1. Annemiek schreef:

   Zijn ze die grondige inspectie aan het uitvoeren op deze foto?

   https://pledgetimes.com/train-accident-in-bavaria-cranes-prepare-other-wagons-for-transport/

   1. Jan Hendrik de Groot schreef:

    @Annemiek: op die foto natuurlijk niet. Zijn bijna sloopwerkzaamheden geworden aangezien het hijsen van de Waggons niet per direkt lukte 🙂 . @Arjan Krabbenbos: of alle wagons überhaupt noch gerepareerd kunnen worden staat volgens mij nog niet eens vast. Afhankelijk van de staat van de wagons kan het ook zijn dat deze per direkt naar de sloop gaan.
    Alleen de Lok en de achterste Wagon staan nog oo de rails. De draaistellen zijn / worden nog geinspecteerd. Niet de gehele Wagon aan zich. Waarom ook die hijswerkzamheden (Scheidung van Wagon en draaistel) 🙂

    1. Jan Hendrik de Groot schreef:

     Waarom ook die hijswerkzaamheden = daarom ook …. 🙂

 2. Marcel 59 schreef:

  “Het stuk spoor … zou in juni en juli worden gerepareerd.” Iets dergelijks valt ook in andere media te lezen. Repareren impliceert, dat er iets kapot is; dat is dus echt iets anders dan onderhoud plegen. Onderhoud plegen, doe je juist om defecten te voorkomen. Een wereld van verschil, zeker in dit geval.

 3. Karel Geerts schreef:

  De drie medewerkers waar tegen een onderzoek loopt zijn volgens Duitse media de machinist, de treindienstleider en degene die verantwoordelijk is voor de betrokken infra.

  1. Hennie Prommenschenckel schreef:

   Goed avond,
   Ik zag deze reactie toevallig met uw naam.
   Ik had vroeger (begin jaren 70) een vriend die Karel Geerts heet.
   Misschien bent u dat en dan ben ik wel benieuwd hoe het met u gaat.
   Mvg

 4. Tonny schreef:

  dood door schuld… hoe vaak wordt een automobilist dat verweten?

 5. CFR schreef:

  Met welke treintypes gebeurde dit? K heb begrepen met een baureihe 111, kent iemand de nummer van de loc?

 6. daniel radcliffe schreef:

  its realy an amazing blog

  https://faujtech.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *