youtube treinreiziger zoeken zoeken

E-ticket NS is goedkoper dan kaartje op station

klok 07 jan 2017 19:10

Op zoek naar een extra goedkoop treinkaartje? Gebruik dan onze prijsvergelijker voor goedkope treinkaartjes. Is er geen aanbieding voor jouw reis? Koop dan je ticket online via de e-ticketshop van NS. Een e-ticket is een euro goedkoper dan een wegwerpkaartje op het station.

Vergelijk treinkaartjes

Ook nu de ov-chipkaart poortjes gesloten zijn op diverse stations kun je nog steeds met een e-ticket of wegwerp kaartje reizen. Op het e-ticket zit een barcode. Daarmee kun je de brede poortjes openen. Voordeel van het e-ticket: je bent niet verplicht om in- en uit te checken. Reis je dus vanaf een station waar er geen poortjes zijn? Dan kan je met het e-ticket gewoon reizen, zonder dat je bang hoeft te zijn of je wel bent ingecheckt.

NS is in 2016 een proef gestart waarbij sommige e-tickets niet meer uitgeprint hoeven te worden. Bij het verzilveren krijg je dan de optie om het e-ticket te printen of het kaartje in de NS Reisplanner-app te downloaden. Deze optie is in elk geval beschikbaar bij enkele reizen en retours bij het normale tarief. In 2017 zal voor het eerst ook een treinactie aangeboden worden als ticketles.

Reis je niet met een NS e-ticket, maar met een wegwerpkaartje? Dan moet je niet alleen een euro toeslag betalen (per kaartje), dan moet je ook in- en uitchecken. Vergeet je dat? Dan kan je formeel zelfs een boete geven. NS doet dat momenteel (begin 2017) (nog) niet, maar er zijn vervoerders die daar strenger in zijn.