fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Flixbus neemt ook busdiensten Postbus over

08 aug 2016 10:02

Flixbus neemt de busdiensten van het Duitse Postbus over. Eerder nam Flixbus al de busdiensten op het Europese vasteland van Megabus over. Postbus heeft in Nederland een busservice vanuit Groningen.

Vanaf 1 november 2016 zullen de eerste Postbus-diensten in het netwerk van Flixbus worden geïntegreerd. Flixbus blijft daarmee in omvang groeien en groeien. Het bedrijf startte in 2013 in Duitsland en is inmiddels actief in 20 landen met 900 bestemmingen.

Postbus rijdt naar 120 bestemmingen in Duitsland en buurlanden. De bussen van Postbus gaan nu ook onder de merknaam van Flixbus rijden. Vanwege de samenwerking kunnen Flixbus-producten straks ook op 5.000 Post-verkooppunten gekocht worden.

In een proefproject testte Deutsche Post de “same-day delivery” van pakketten met behulp van langeafstandsbussen tussen Hamburg en Berlijn. Joachim Wessels, managing director van Deutsche Post Mobility: “Samen met FlixBus analyseren we nu hoe we deze same-day service via langeafstandsbussen kunnen uitbreiden en op de logistieke markt kunnen vestigen.”

In 2015 vervoerde FlixBus 20 miljoen reizigers in heel Europa. Voor 2016 verwacht de aanbieder een toename van 50 procent en daarmee een totaal van 30 miljoen passagiers.