fbpx
Foto: Stefan Verkerk

FlixBus nu ook in reisplanner

10 feb 2016 11:34

De nationale FlixBus-verbindingen zijn vanaf vandaag in de 9292-reisplanner geïntegreerd. Ook andere reisplanners kunnen FlixBus opnemen. Treinreiziger.nl heeft de groene bus opgenomen in de beta-prijsvergelijker.

Ook reisplanners die hun data krijgen geleverd van het NDOV Loket van Stichting OpenGeo kunnen FlixBus in hun reisplanner verwerken. "Op verzoek van FlixBus leveren we zowel nationale als internationale busverbindingen in ons nationale dienstregelingformaat. Hiermee kunnen de vertrektijden van de Flixbussen op korte termijn ook op zogenoemde DRIS-borden bij de haltes getoond worden en in apps", zegt Stefan de Konink.

9292 is trots om FlixBus toe te kunnen voegen aan haar reisadviezen. Stefan Hulman, algemeen directeur 9292: "Met de toevoeging van FlixBus in de planner zijn onze reisadviezen nog completer." FlixBus is de eerste vrije-marktpartij die in Nederland rijdt zonder een eigen concessiegebied. 

De invoering in de 9292-planner is overigens niet geheel foutloos verlopen. Per abuis toont 9292 een reistijd van 10 minuten voor de FlixBus Nijmegen – Rotterdam Lombardijen. Die fout wordt zo spoedig mogelijk hersteld. In de planner worden de tickets van FlixBus duidelijk gepromoot; op die manier is het zowel voor FlixBus als 9292 lucratief.

Op dit moment hoeven reizigers van de groene bus slechts 5 euro te betalen voor een enkeltje. Die actie loopt begin maart af. De bussen stoppen onder andere in Rotterdam, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Hengelo, Nijmegen en Apeldoorn.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bellefroid Ronald
6 jaren geleden

Ik wil van antwerpen naar spanje. ik kan het niet vinder in de reisplanner wat nu?