fbpx

Geen treinverkeer vanaf Parijs Austerlitz door treinongeluk

Sinds vrijdagavond 17:15 uur is het treinverkeer van en naar Parijs Austerlitz stilgelegd als gevolg van een zeer ernstig treinongeluk. Door het ongeluk rijden er van en naar Parijs nauwelijks nachttreinen en rijden er vanaf Parijs geen intercity´s naar Toulouse, Limoges en Orléans.

Ook de Elipsos-nachttreinen naar Spanje zijn vrijdagavond opgeheven. De Franse spoorwegen (SNCF) adviseren treinreizigers van, naar en via Parijs Austerlitz hun reis uit te stellen. Het treinverkeer blijft onderbroken tot nader order. Treinreizigers kunnen via deze website checken of hun trein vandaag wel of niet rijdt. Treinen die zondag vertrekken hebben vooralsnog de status "on time", maar het is allerminst zeker of het treinverkeer dan al hervat zal zijn.

De treinen van en naar Nederland en België hebben geen hinder van het ongeluk. Die treinen rijden namelijk van en naar Parijs Gare du Nord.

Bij het ernstige treinongeluk zijn vrijdagavond tenminste zes personen om het leven gekomen. De verongelukte trein (nr 3657) vervoerde ongeveer 380 reizigers en was vanaf Parijs Austerlitz onderweg naar Limoges. De trein kwam echter niet verder dan Brétigny-sur-Orge, 30 kilometer van Parijs. Enkele rijtuigen kantelden.

Het is het ernstigste treinongeluk in Frankrijk sinds 1988. Toen kwamen 56 mensen nabij station Parijs Gare de Lyon om het leven toen twee stedelijke treinen met elkaar in aanrijding kwamen.