fbpx

Goedkope treinkaartjes: OV en treindagkaart Kruidvat (zomer 2014)

Een dagje met de trein? Kruidvat verkoopt weer treindagkaarten, en dit keer ook OV-dagkaarten. De dagkaarten zijn te koop tussen 17 t/m 29 juni 2014 (op = op), de reis moet daarbij gemaakt worden op een zaterdag of zondag voor 6 oktober.

De NS-dagkaart is ook geldig in de treinen van Arriva, Connexxion, Veolia, Syntus en Breng. Deze treindagkaart kost € 13,99. Wie met de ICE of Intercity Direct wil reizen heeft daarnaast een toeslagbiljet nodig. Het goedkope treinkaartje wordt geleverd als papieren kaartje met chip. Bij NS moet er verplicht worden in- en uitgecheckt, bij andere vervoerders moet er worden gestempeld.

De OV Dagkaart is eveneens geldig in de eerder genoemde treinen, en daarnaast ook in vrijwel alle bussen, trams en metro´s van Nederland. Deze kaart is dan ook iets duurder: € 16,49. Bij de OV Dagkaart moet bij  NS, HTM, HTMbuzz, RET en GVB verplicht in- en uitgecheckt worden. Reis je met Arriva, Breng, Connexxion, EBS, GVU, Hermes, Qbuzz, Syntus, U-OV of Veolia, dan stempel je de OV Dagkaart eenmalig af bij een stempelautomaat of de buschauffeur.

Kruidvat heeft altijd de meest goedkope dagkaartacties van Nederland. Een nadeel is dat deze uitsluitend op een zaterdag of een zondag te gebruiken zijn. De treinkaartjes zijn niet om te ruilen. Wel kun je bij vertraging een beroep doen om de regeling Geld terug bij Vertraging.

Reisadvies voor je reis? Gebruik de actuele deur-tot-deur planner van GoAbout