alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein Brussel

dinsdag 1 september 2015
Trein Brussel
Trein Brussel
Trein Brussel

Brussel is rechtstreeks per trein bereikbaar. Ieder uur rijdt er vanuit Amsterdam een trein naar Brussel. Deze trein is helaas relatief traag. Daarnaast rijdt ook de snellere, maar ook duurdere Thalys vanuit Amsterdam naar Brussel. Een tussenoplossing kan de bus zijn. Lees onze bespaartips voor goedkope treinkaartjes.

  • Keuze uit Thalys en Intercity Brussel
  • Enkeltje per Thalys vanaf 29 euro
  • Flexibel weekendretour voor 47 euro (vanaf Amsterdam)
  • TIP: Bus Amsterdam - Brussel vanaf 8 euro (ook lastminutes)
  • Trein te duur? Check dan o.a. FlixbusiDBUS, Megabus en IC-Bus (zie hieronder)
  • Thalys tot 13x per dag naar Brussel (vanaf Amsterdam)
  • Tip: ticket Thalys Parijs is soms goedkoper.
  • Ieder uur een trein Amsterdam - Brussel (16x p/d)

Intercity naar Brussel 
De intercity naar Brussel start weer te Amsterdam Centraal. Vervolgens gaat de reis in Nederland via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal. Dordrecht en Roosendaal naar België. Brussel Zuid is de eindbestemming van de trein, maar je kunt ook uitstappen te Brussel Centraal. Wie reistijd wil winnen kan in Nederland ook (met een internationaal treinkaartje) zonder toeslag gebruik maken van de Intercity Direct. In Rotterdam kunnen reizigers vanuit Amsterdam en Schiphol dan overstappen op de trein naar Brussel. Deze optie is weliswaar sneller maar met het risico van het missen van een aansluiting.

Bus Amsterdam - Brussel: vanaf 8 euro
Als Treinreiziger.nl promoten we het liefst de trein, maar om eerlijk te zijn is de bus Amsterdam - Brussel zeer aantrekkelijk. Zo doet de bus er 2 uur en 45 minuten over, terwijl de intercity er een half uur langer over doet. In de bus heb je wifi, in de trein niet. En, niet onbelangrijk, de bus is vele malen goedkoper. Ook op het laatste moment zijn er vaak tickets voor slechts 8 euro per enkeltje. Bijvoorbeeld bij Flixbus, die tot 8x per dag tussen Amsterdam en Brussel rijdt. Je moet wel online reserveren, maar je kan tot 15 minuten voor vertrek annuleren. Dan krijg je een tegoedbon voor een volgende reis.
Vanuit Amsterdam rijdt ook iDBUS (extra comfortabel maar wel wat duurder) naar Brussel, met als Megabus. Er zijn ook bussen vanuit Den Haag en Rotterdam. IC-Bus van DB rijdt vanuit Roermond. Eurolines heeft ook bussen naar Brussel, maar de kwaliteit daar is wisselend. 

Goedkoper bij NMBS
Onze bespaartip voor de trein: zoek het goedkoop treinkaartje naar Roosendaal via onze prijsvergelijker. Koop vervolgens een e-ticket Roosendaal - Brussel, al voor 13 euro per enkele reis (levering via de NMBS). Zorg dat je twee e-tickets hebt, en je hebt geen gedoe met de ov-chipkaart. Deze bespaartip kan al snel 10 euro per persoon per enkele reis opleveren. Bij een weekendretour of superdagretour is deze optie niet altijd voordeliger.

Van en naar Amsterdam
Reizigers van en naar Amsterdam kunnen tussen Amsterdam en Rotterdam gebruik maken van de Intercity Direct. Reizigers met een internationaal treinticket - bijvoorbeeld naar Brussel - kunnen toeslagvrij van de binnenlandse Intercity Direct gebruik maken. (Reizigers met een binnenlands treinticket moeten wel een toeslag betalen!) 

Thalys
Wie snel per trein naar Brussel wil, is aangwezen op de Thalys. Een treinticket voor de Thalys is helaas aanzienlijk duurder dan de geflopte Fyra. Zo kon bij de Fyra tot 1 dag voor vertrek voor 25 euro naar Brussel gereisd worden. Bij de Thalys kost een dergelijk ticket som 79 euro of meer. Voor vroegboekers zijn er echter ook in de Thalys goedkope plaatsen naar Brussel beschikbaar, vanaf 29 euro. Als het goedkope tarief is uitgekocht, kan je ook controleren of een Thalys kaartje naar Parijs goedkoper is. Dan kan je natuurlijk ook gewoon in Brussel uitstappen.
De Thalys rijdt tot 13x per dag, reserveren is echter verplicht. Als u gratis een Thalys The Card aanvraagt, krijgt u met het Semi-Flex tarief extra flexibiliteit (toegang tot één trein voor en na de geboekte trein, zonder zitplaatsgarantie). 

Trein + Hotel: bespaar met treinarrangement
Ook een hotel nodig in Brussel? Dan kan het soms voordeliger zijn om trein + hotel in één keer te boeken. Er zijn diverse aanbieders met leuke aanbiedingen. Bijvoorbeeld Brussel.nlKrasde Treinreiswinkel en De Jong Intra

Alle tarieven 
De tarieven zijn samengevat. Er kunnen aanvullende regels zijn. Zo mag er bij een superdagretour alleen na 9:00 uur gereisd worden. Alle tarieven zijn op basis van een enkele reis, tenzij anders is aangegeven (weekendretour, superdagretour). De tarieven zijn op basis van de treinreis Amsterdam - Brussel. De Thalys-tarieven kennen een beperkte beschikbaarheid. Dat geldt niet voor treintickets voor de reguliere trein naar Brussel.

Thalys Tarieven Brussel Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee - € 29 t/m € 45
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 49 t/m € 89 € 55 t/m € 79
Flex Geen beperkingen € 109 -
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x  € 55 € 40 t/m € 55
Senior (60+) 1x € 76 € 55
Kid (t/m 11 jaar) Geen beperkingen € 19 t/m € 39 € 15 t/m 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw.) Tot 1 dag voor vertrek € 54 € 39
Interrailers  1x € 54 t/m € 76 € 39 t/m € 48

Reguliere trein Brussel Voorwaarden tarief (tarief vanaf Amsterdam Centraal) Prijs 1e klas Prijs 2e klas
Enkele reis - € 63,60 € 39,20
Enkele reis korting NS Voordeelurenkaart vereist
of andere reductiekaart (na 9u in NL)
€ 48,40 € 30,20
Enkele reis Railplus Railpluskaart + NS Voordeelurenkaart vereist of andere reductiekaart (na 9u in NL) € 42,00 € 26,10 
Superdagretour Geldig na 9u, dagretour. Prijs retour € 81,40 € 50,40
Weekendretour Reis tussen vrijdag, zaterdag en zondag. Prijs retour € 63,60 € 47,20
Benelux Jongere Leeftijd 12 t/m 25 jaar, enkele reis € 25,50
Benelux Jongere korting Leeftijd 12 t/m 25 jaar, enkele reis
+ NS 40% kortingskaart (na 9u in NL)
€ 24,40
Railrunner Kind t/m 11 jaar
Onder begeleiding van een volwassene
€ 2,50 € 2,50

Tarieven: Januari 2014 / Foto's: www.brusselsinternational.be  

 
Tags: Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Diverse Europese treinen nu ook in Google Flights ma 9 nov  Diverse Europese treinen nu ook in Google Flights
Italianen willen concurreren met Thalys Brussel - Parijs do 5 nov  Italianen willen concurreren met Thalys Brussel - Parijs
Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling wo 4 nov  Thalys actie zorgt voor veel teleurstelling
15 jaar ICE Amsterdam - Keulen di 3 nov  15 jaar ICE Amsterdam - Keulen
Trein dendert 19 km ongrijpbaar door Frankrijk do 22 okt  Trein dendert 19 km ongrijpbaar door Frankrijk
Dagje Antwerpen per trein: 29 euro (oktober 2015) do 1 okt  Dagje Antwerpen per trein: 29 euro (oktober 2015)
Ook Antwerpen Centraal deels ontruimd vr 18 sep  Ook Antwerpen Centraal deels ontruimd
Treinverkeer Rotterdam ontregeld door verdacht persoon Thalys vr 18 sep  Treinverkeer Rotterdam ontregeld door verdacht persoon Thalys
Treinverkeer Oostenrijk - Hongarije opnieuw plat do 10 sep  Treinverkeer Oostenrijk - Hongarije opnieuw plat
Geen treinen Duitsland - Denemarken door vluchtelingen wo 9 sep  Geen treinen Duitsland - Denemarken door vluchtelingen


Adverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol