alles over openbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein Brussel

vrijdag 1 januari 2016
Trein Brussel
Trein Brussel
Trein Brussel

Brussel is rechtstreeks per trein bereikbaar. Ieder uur (16x per dag) rijdt er vanuit Amsterdam een trein naar Brussel. Daarnaast rijdt ook de snellere, maar ook duurdere Thalys vanuit Amsterdam naar Brussel. Een tussenoplossing kan de bus zijn. Lees onze bespaartips voor goedkope treinkaartjes.

  • Keuze uit Thalys en Intercity Brussel
  • Enkeltje per Thalys vanaf 29 euro
  • Flexibel weekendretour voor 53,40 euro (vanaf Amsterdam)
  • TIP: Bus Amsterdam - Brussel vanaf 9 euro (ook lastminutes)
  • Thalys tot 14x per dag naar Brussel (vanaf Amsterdam)
  • Tip: ticket Thalys Parijs is soms goedkoper.
  • Ieder uur een trein Amsterdam - Brussel (16x p/d)

Intercity naar Brussel 
De intercity naar Brussel start weer te Amsterdam Centraal. Vervolgens gaat de reis in Nederland via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal. Dordrecht en Roosendaal naar België. Brussel Zuid is de eindbestemming van de trein, maar je kunt ook uitstappen te Brussel Centraal. Wie reistijd wil winnen kan in Nederland ook (met een internationaal treinkaartje) zonder toeslag gebruik maken van de Intercity Direct. In Rotterdam kunnen reizigers vanuit Amsterdam en Schiphol dan overstappen op de trein naar Brussel. Deze optie is weliswaar sneller maar met het risico van het missen van een aansluiting.

Weekendretour of superdagretour
Een flexibel treinkaartje naar Brussel tegen een aantrekkelijke prijs? Dan kan je in het weekend een Weekendretour gebruiken. Doordeweeks kan je op één dag heen en weer (na 9:00 uur) met het Superdagretour. Je mag met het Weekendretour en Superdagretour van alle treinen op de route gebruik maken, uitgezonderd Thalys. Je hoeft je dus niet vast te pinnen aan een specifieke tijd.  Een weekendretour en superdagretour zijn circa 35% goedkoper dan een regulier retourtje.

Bus Amsterdam - Brussel: vanaf 9 euro
Als Treinreiziger.nl promoten we het liefst de trein, maar om eerlijk te zijn is de bus Amsterdam - Brussel zeer aantrekkelijk. Zo doet de bus er 2 uur en 45 minuten over, terwijl de intercity er een half uur langer over doet. In de bus heb je wifi, in de trein niet. En, niet onbelangrijk, de bus is vele malen goedkoper. Ook op het laatste moment zijn er vaak tickets voor slechts 9 euro per enkeltje. Bijvoorbeeld bij Flixbus, die tot 8x per dag tussen Amsterdam en Brussel rijdt. Je moet wel online reserveren, maar je kan tot 15 minuten voor vertrek annuleren. Dan krijg je een tegoedbon voor een volgende reis.
Vanuit Amsterdam rijdt ook iDBUS (extra comfortabel maar wel wat duurder) naar Brussel, met als Megabus. Er zijn ook bussen vanuit Den Haag en Rotterdam. IC-Bus van DB rijdt vanuit Roermond. Eurolines heeft ook bussen naar Brussel, maar de kwaliteit daar is wisselend. 

Goedkoper bij NMBS
Onze bespaartip voor de trein: zoek het goedkoop treinkaartje naar Roosendaal via onze prijsvergelijker. Koop vervolgens een e-ticket Roosendaal - Brussel, al voor 13 euro per enkele reis (levering via de NMBS). Zorg dat je twee e-tickets hebt, en je hebt geen gedoe met de ov-chipkaart. Deze bespaartip kan al snel 10 euro per persoon per enkele reis opleveren. Bij een weekendretour of superdagretour is deze optie niet altijd voordeliger.

Van en naar Amsterdam
Reizigers van en naar Amsterdam kunnen tussen Amsterdam en Rotterdam gebruik maken van de Intercity Direct. Reizigers met een internationaal treinticket - bijvoorbeeld naar Brussel - kunnen toeslagvrij van de binnenlandse Intercity Direct gebruik maken. (Reizigers met een binnenlands treinticket moeten wel een toeslag betalen!) 

Thalys
Wie snel per trein naar Brussel wil, is aangwezen op de Thalys. Een treinticket voor de Thalys is helaas aanzienlijk duurder dan de geflopte Fyra. Bij de Thalys kost een lastminute Brussel ongeveer 79 euro. Voor vroegboekers zijn er ook in de Thalys goedkope plaatsen naar Brussel beschikbaar, vanaf 29 euro. Als het goedkope tarief is uitgekocht, kan je ook controleren of een Thalys kaartje naar Parijs goedkoper is. Dan kan je natuurlijk ook gewoon in Brussel uitstappen.
De Thalys rijdt tot 14x per dag, reserveren is echter verplicht. Als u gratis een Thalys The Card aanvraagt, krijgt u met het Semi-Flex tarief extra flexibiliteit (toegang tot één trein voor en na de geboekte trein, zonder zitplaatsgarantie). 

Trein + Hotel: bespaar met treinarrangement
Ook een hotel nodig in Brussel? Dan kan het soms voordeliger zijn om trein + hotel in één keer te boeken. Er zijn diverse aanbieders met leuke aanbiedingen. Bijvoorbeeld Brussel.nlKrasde Treinreiswinkel en De Jong Intra

Tarieven: Januari 2016 / Foto's: www.brusselsinternational.be  

 
Tags: Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
NS International: marktaandeel licht gestegen wo 11 jan  NS International: marktaandeel licht gestegen
Internationale trein blijkt onveilig voor blinde reiziger do 22 dec  Internationale trein blijkt onveilig voor blinde reiziger
Groen licht voor meer concurrentie op Europees spoor wo 14 dec  Groen licht voor meer concurrentie op Europees spoor
ICE Brussel - Frankfurt gaat vaker rijden do 1 dec  ICE Brussel - Frankfurt gaat vaker rijden
Plan passagierslijsten BelgiŽ in de koelkast do 24 nov  Plan passagierslijsten BelgiŽ in de koelkast
2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs wo 2 nov  2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs
HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen di 18 okt  HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen
Dijksma bereid slechtere prestaties HSL te accepteren do 13 okt  Dijksma bereid slechtere prestaties HSL te accepteren
Flixbus wil concurreren met InterRail do 13 okt  Flixbus wil concurreren met InterRail
Thalys krijgt opnieuw facelift ma 10 okt  Thalys krijgt opnieuw facelift

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs
- Trein naar Berlijn

Trein + Hotel
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol