fbpx

Kamermeerderheid wil nog geen enquete Fyra

22 jan 2013 16:10

VVD en PvdA vinden het nog te vroeg om een parlementaire enquête naar de problemen met de hogesnelheidstrein Fyra op te starten. Eerst moet de uitleg van minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) worden afgewacht, vinden zij. Vooralsnog is er dus geen Kamermeerderheid voor de parlementaire enquête waar D66 en CDA dinsdag voor pleiten.

 

 

"Je moet niet gaan evalueren terwijl het probleem nog niet is opgelost", zegt PvdA-Kamerlid Duco Hoogland. "We moeten de NS ruimte geven dit aan te pakken. Een diepgravend onderzoek is een schakel erbij en dan duurt het alleen maar langer." Hij sluit niet uit dat de PvdA later alsnog voor een onderzoek is.

VVD-Kamerlid Betty de Boer wil dat eerst wordt afgewacht hoe de problemen worden aangepakt, laat haar woordvoerder weten. "Er zijn nog veel vragen die moeten worden beantwoord. Zo moeten we nog zien wat de technici te zeggen hebben. De reizigers moeten eerst worden geholpen." Ook de VVD kan later alsnog instemmen met een enquête.

D66 en CDA willen dat onder meer wordt onderzocht of bij de aanbesteding niet al te veronderstellen was dat het bod van NS niet realistisch was. Marktexperts waarschuwden toen al dat de prijs zou oplopen en dat bleek ook het geval.

(c) Novum