youtube treinreiziger zoeken zoeken

Kinderen met de trein: Railrunner en Kids Vrij

klok 07 feb 2017 15:36

Kinderen (4 t/m 11 jaar) reizen onder begeleiding van een volwassene gratis met de trein. Wel moeten kinderen in het bezit zijn van een persoonlijke ov-chipkaart (te koop voor 7,50 euro) en moet het Kids Vrij abonnement worden aangevraagd.  Kinderen die alleen reizen of nog niet het Kids Vrij abonnement hebben reizen voor 2,50 euro met het Railrunner-treinkaartje.

Met een Railrunner kan een kind op een dag onbeperkt met de trein door Nederland. Een Railrunner kan je op het station kopen in de vorm van een éénmalige OV-chipkaart. Je betaalt dan geen toeslag. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. 

Railrunner:

  • Eén dag treinen voor kinderen t/m 11 jaar voor 2,50 euro.
  • Kinderen mogen ook zonder volwassene reizen (alleen 2e klas).
  • Ook geldig in de 1e klas, alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • In de 1e klas: maximaal 3 kinderen per volwassene.
  • Kinderen reizen zonder toeslag met Intercity Direct en ICE
  • Railrunner is ook geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Syntus en Breng
  • Railrunner is niet geldig in de Thalys

Op het station kun je de Railrunner kopen als eenmalige OV-chipkaart (zonder toeslag), ook kun je het laden op de eigen OV-chipkaart van het kind. Verder is het Railrunner kaartje verkrijgbaar als e-ticket.

NS Kids Vrij abonnement (Gratis)
Met het Kids Vrij abonnement mag een kind (t/m 11 jaar) gratis met de treinreizen. Dat wil zeggen, onder begeleiding van een volwassene. Het kinderabonnement kan alleen geladen worden op een persoonlijke ov-chipkaart en is geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de meereizende volwassene. Het geldt door de week én in het weekend en is ook geldig bij andere treinvervoerders dan NS. Voor administratieve redenen moet er wel eerst 0,01 euro afgerekend worden. Daarna moet het abonnement nog op de OV-chipkaart geladen worden.

Kids Vrij aanvragen

Check of er andere interessante treinkaartjes zijn? Kijk op de pagina NS-treinkaartjes of check de pagina Kortingsacties Trein.