fbpx

Kosteloze hulp voor slachtoffers treinongeluk

Slachtoffers van het treinongeluk in Amsterdam van zaterdag kunnen kosteloos de hulp inroepen van een letselschadeadvocaat. De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) laat woensdag op haar website weten een meldpunt voor de gedupeerden te hebben geopend.

De vereniging, die uitsluitend voor slachtoffers opkomt, wil de slachtoffers helpen bij onderhandelingen met de NS over een schadevergoeding. Die vergoeding kan volgens de vereniging oplopen tot ruim twee ton per passagier. De slachtoffers kunnen via het meldpunt een advocaat in hun regio vinden.

Er liggen woensdag nog acht slachtoffers in het ziekenhuis, meldt de gemeente Amsterdam. Hun toestand is stabiel en ze zijn aan de beterende hand. Bij het ongeluk vielen meer dan honderd gewonden. Een 68-jarige vrouw uit het oosten van het land bezweek zondag aan haar verwondingen.

Het ongeluk kon gebeuren doordat waarschijnlijk de machinist van de Sprinter een rood sein niet zag. Mogelijk kwam dat door de stand van de zon. Dat staat in een eerste rapport van Prorail en de Inspectie Leefomgeving en Transport over de toedracht van het ongeval. Het ongeval wordt nog nader onderzocht.