fbpx

Nederlanders kampioen flirten in trein

11 feb 2014 10:08

De kans dat treinreizigers komende Valentijnsdag een romantische ontmoeting wacht, is reëel. Nederlanders zijn namelijk kampioen flirten in de trein. Dit blijkt uit een onderzoek van Thalys onder ruim 4000 respondenten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Ruim 28% van de Nederlandse treinreizigers geeft toe dat ze wel eens versierd zijn in de trein.

Ook NS meldt op basis van eigen onderzoek dat ruim 1 op de 4 reizigers in de trein flirt in de trein of zoekt oogcontact met medereizigers. Dat blijkt uit onderzoek van NS. Bij slechts een enkeling bleef het niet bij een flirt. Drie procent van de reizigers zegt wel eens een romance te hebben gehad met een medereiziger. Uit het onderzoek van Thalys komt dat percentage een fractie hoger: vier procent.

Social Coupé
Aanstaande woensdag helpt NS treinreizigers bij het flirten in de trein. Flirtcoach Esther Popelier geeft tips voor het verleiden van medereizigers in de speciale “Social coupé” van Amsterdam naar Maastricht. Als tegenhanger van de stiltecoupé wil NS op deze manier laten zien hoe leuk ontmoetingen in de trein kunnen zijn.

Lastige plek
Meer dan een miljoen Nederlanders kiezen dagelijks voor de trein. Popelier van the Flirt Company: “Flirten is één van de meest favoriete bezigheden in de trein. Toch is de trein ook één van de meest lastige plekken tot een succesvolle flirt.” Hoe zorg je dat die spontane glimlach beantwoord wordt met een telefoonnummer?

Nederlandsers flirten meer
Thalys heeft niet alleen onderzoek gedaan onder Nederlanders, maar ook onder Duitse, Belgische en Franse treinreizigers. 28 procent van de Nederlandse treinreizigers zegt wel eens versiert te zijn. In Frankrijk zegt maar 21 procent van de reizigers dat. Vrouwen ontvangen de meeste aandacht. 

Duitsers maken meeste vriendschappen
Nederlandse treinreizigers maken echter volgens Thalys het minste vriendschappen in de trein. Terwijl 32 tot 35 procent van de Belgen, Duitsers en Fransen zeggen een vriendschap te maken in de trein, is dat in Nederland slechts 15 procent. Uit ieder land deden zo´n duizend reizigers mee aan het Thalys-onderzoek, dat werd uitgevoerd door Ifop.