fbpx

NS en Veolia rijden beide naar Landgraaf met Pinkpop

21 mei 2012 16:50

Bij de aankomende editie van Pinkpop in Landgraaf, zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei, rijden NS en Veolia beide van en naar Landgraaf.

De lijn Maastricht Randwyck – Heerlen – Landgraaf – Kerkrade Centrum wordt normaal altijd uitgevoerd door Veolia en de afgelopen jaren was dat met Pinkpop niet anders. Dat zorgde echter voor problemen. Veolia had moeite genoeg capaciteit te bieden en bovendien kostte het de kleine vervoerder veel geld.

Verder was het voor reizigers met een OV-chipkaart onhandig, aangezien zij, indien ze reisden op saldo, om moesten checken om met Veolia verder te reizen en daardoor meer geld kwijt waren.

NS rijdt met pendeltreinen
Vanaf dit jaar rijdt de NS met pendelende dubbeldekkers tussen Heerlen en Landgraaf. Het perron van station Landgraaf is daarvoor speciaal langer gemaakt, zodat reizigers niet meer naast het perron uit hoeven te stappen door te lange treinen.

De doorrijdende NS-treinen zorgen er ook voor dat reizigers die met de NS aanreisden niet meer om hoeven te checken en daardoor goedkoper uit zijn met de chipkaart.

Reisplanner
Helaas is de reisplanner van de NS nog niet aangepast aan de nieuwe situatie. Er staan zelfs minder treinen in de planner dan die er gebruikelijk rijden. Door moeilijkheden met het systeem zijn de aanpassingen aan de dienstregeling pas op de dag zelf zichtbaar.

Extra treinen
De extra treinen die elk jaar voor Pinkpop rijden in de nachten, van Heerlen richting Eindhoven en de Randstad, staan al wel goed in de reisplanner.