fbpx

NS: papieren treinkaartje blijft toch weer wel

Het papieren treinkaartje voor reizigers met een Voordeelurenabonnement wordt toch niet afgeschaft vanaf 20 maart. NS is teruggekomen op de beslissing na een oproep van de regionale vervoerders.

Maand-/jaartrajectkaarthouders en internationaal
Aanvankelijk ontstond er onduidelijkheid onder maand- en jaartrajectkaarthouders en internationale reizigers, aangezien zij dan geen papieren kaartjes meer konden kopen èn nog niet met de chipkaart kunnen reizen. Zij hadden echter sowieso nog met papieren kaartjes kunnen blijven reizen.

Afschaffen
NS besloot tot het afschaffen van het papieren treinkaartje voor het Voordeelurenabonnement, omdat volgens het bedrijf de problemen met de OV-chipkaart verholpen zijn op 20 maart. Dat betreft bijvoorbeeld het dubbele opstaptarief.

´Niet doen´
In reactie op de aankondiging riep de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN, waarin Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia samenzitten; Breng is nieuw en zit er niet in) op tot het langer behouden van het papieren treinkaartje door het prijsverschil dat er is ontstaan tussen het papieren kaartje en de chipkaart.

Toch niet
´De andere treinvervoerders (dus FMN) verzoeken ons al jaren om de papieren kaartjes sneller af te schaffen, omdat zij via de invoering van de OV-chipkaart hun eigen veelal hogere regionale tarieven hebben doorgevoerd.´

NS ziet woensdagavond alsnog af van het plan om vanaf 20 maart voordeelurenkaarthouders niet meer met een papieren kortingskaartje te laten reizen. Het bedrijf geeft aan dat het de regionale vervoerders nu de kans hebben hun prijsverhogingen terug te draaien, voordat de chipkaart de papieren kaartjes volledig zal overnemen. 

´Blijkbaar is hier een koerswijziging bij de regionale treinvervoerders ontstaan en herzien zij deze prijsverhoging voor regionale treinreizigers´, aldus NS.

Treinreiziger.nl