fbpx

NS zoekt kandidaten voor eindejaarsquiz

08 dec 2021 13:18

NS Weekly, het wekelijkse videonieuws van de Nederlandse Spoorwegen, organiseert een eindejaarsquiz. In een speciale uitzending zullen vier treinliefhebbers strijden om de titel ‘NS-kenner 2021’.

Aanmelden

Kandidaten worden tijdens de NS Weekly Eindejaarsquiz getest op hun kennis van het NS-nieuws uit 2021. Zo is er onder andere aandacht voor verbouwde stations, de nieuwe tienminutentrein en wat de gevolgen van de pandemie voor NS betekenen.

Het is voor de eerste keer dat NS een dergelijke quiz organiseert. De opnames zijn op 20 december in het Spoorwegmuseum. Aanmelden kan tot maandag 13 december door een e-mail met motivatie te sturen naar redactie@ns.nl. NS’ers mogen niet mee doen. De NS Weekly Eindejaarsquiz is te zien op 23 december om 12.00 uur.

0 0 stemmen
Artikel waardering
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alnadhiri Zen
2 jaren geleden

Ik doe graag mee

Ariën
2 jaren geleden
Antwoord aan  Alnadhiri Zen

Erg leuk, maar dan moet je wel mailen naar: redactie@ns.nl. Hier reageren met een aanmelding heeft weinig zin. 😉

Johan
2 jaren geleden

Alle NS-reclames uit 2021 uit je hoofd leren voor een overhoring … Je moet er maar zin in hebben.

Jelle
2 jaren geleden

Treinen opnoemen

Rudy
2 jaren geleden

Je hoeft alleen maar de positieve feiten uit je hoofd te leren en gelukkig voor de kandidaten zijn dat er weinig. Ze zullen zeker niet naar de negatieve feiten vragen, want dat is niet bepaald een vorm van reclame.

Ze zullen echt niet vragen hoeveel dagen in 2021 het treinverkeer plat lag.

David B
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rudy

Of wanneer zag jij voor het laatste een conducteur in de trein?

arno
2 jaren geleden
Antwoord aan  David B

Of nog zeldzamer , een conducteur die niet alleen langsloopt maar ook de vervoersbewijzen controleert.

Frans Eekhout
2 jaren geleden

Wat voor prijs of prijzen kan je er mee winnen, een gratis dagkaart eerste klas bijvoorbeeld of een weekend arrangement met trein en hotel of, of ?

Rudy
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

Een geheel gratis, 1e klas en verzorgde rondreis door geheel Nederland inclusief een paar uur blauwbekken op winderige stations op de eerste dag dat er sneeuw valt.

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

Als ze willen dat mensen het de moeite waard gaan vinden om mee te doen aan zo’n quiz, dan kunnen ze beter zorgen door wat betere prijzen dan dat.

Het is een beetje als het winnen van de fair play award op een voetbaltoernooi. Daar is de winnaar ook nooit trots op. Als je tijdens een feestje vertelt dat je deze prijs gewonnen hebt, heb je de rest van de avond geen aanspraak meer.

Rudy
2 jaren geleden

Hebben jullie die prachtige foto van het “zinkende schip” boven de tekst gezien?

Gelukkig kunnen wespen vliegen.

Ariën
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rudy

Nee, het statief van de camera viel om.

Ger Nijman
2 jaren geleden

Uiteindelijk blijft OV-kwaliteit een keuze die we zelf maken. In Zwitserland is het OV top, maar wel ruim tweemaal zo duur als in NL. Willen we dat? Punt 2: de politiek beslist uiteindelijk, en in NL stemt de meerderheid van de kiezers op partijen die liever fossiel en snelwegen willen dan betrouwbaar frequent OV. Voorzover gemopper op NS, ProRail c.s. al terecht is, hebben we hun tekortkomingen uiteindelijk dus collectief aan onszelf te wijten.

Wel een tip aan het OV in ruimste zin: misschien wordt de bedrijfscultuur reizigersvriendelijker door inschakeling van meer kunstenaars en andere dwarsdenkers. En aan NL als geheel: misschien kiest de politiek voor duurzaam vervoer indien gedragswetenschappers argumenten vinden waardoor de burger duurzaamheid plezierig gaat vinden. Zoals we hygiëne en democratie gingen waarderen eind 19e eeuw; en hondenpoep opruimen, fitness/joggen en niet-roken eind 20e.