fbpx

NS Zomertoer: samen treinen voor € 14,50 p.p.

28 jun 2018 20:12

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

In 2019 wordt de NS Zomertoer opnieuw aangeboden. Helaas is ook de prijs opnieuw verhoogd. Zie het artikel over de NS Zomertoer of kijk op de Treinpakkers pagina. Onderstaand artikel gaat over de Zomertoer in 2018.

ARCHIEF. De Nederlandse Spoorwegen biedt ook dit weer de NS Zomertoer aan: met z’n tweeën samen reizen voor 29 euro. De reis- en verkoopperiode loopt tot en met 2 september 2018. De NS Zomertoer is doordeweeks alleen geldig na 9:00 uur, in het weekend ook voor 9:00 uur. Deze actie is alleen te koop via ns.nl.

Verschillen met vorig jaar

De NS Zomertoer werkt dit jaar wel iets anders dan in 2017. Vorig jaar kon je niet in het weekend reizen, dat kan nu wel. Het ticket is nu wel iets duurder, niet 26 euro, maar 29 euro. Een ander verschil is dat het geen dagkaart is, maar een dagretour. Je kunt reizen tussen twee stations naar keuze.

Voorwaarden NS Zomertoer

Samenreizen is bij de NS Zomertoer verplicht. De kaart is alleen te koop per twee personen. Reizen mag bij alle treinvervoerders. Dus niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Blauwnet, Breng en Connexxion.  NS waarschuwt echter wel dat er in de zomer op veel plekken gewerkt wordt aan het spoor. Werkzaamheden zijn minimaal 10 dagen voor vertrek in de reisplanner verwerkt. De NS Zomertoer is alleen geldig in de trein (of bussen die de trein tijdens werkzaamheden vervangen).

Alleen online te koop

Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Het is mogelijk om het treinkaartje uit te printen, maar het is ook mogelijk om het treinkaartje op je mobiel te tonen. Daarvoor is wel de Reisplanner-app van NS vereist. De verkoop van dit treinkaartje verloopt uitsluitend online. Wil je weten of deze aanbieding het beste voor je is? Gebruik dan onze prijsvergelijker. Bijvoorbeeld door onderstaande banner te gebruiken.

Bij gebruik van Adblocker werkt de link mogelijk niet.

 

Samenvatting: NS Zomertoer

Soort treinkaartje: Dagretour voor twee personen, samen reizen verplicht
Prijs: 2e klas 29 euro / 1e klas: 39 euro
Reisdagen: Maandag t/m vrijdag na 9:00 uur, in het weekend de hele dag
Reisperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoopperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoop: Alleen online (Bij gebruik van Adblocker valt de link weg.)

Bij deze actie zijn verder de gebruikelijke voorwaarden van toepassing, dus: niet geldig in Thalys en Eurostar. Bij de ICE (de Duitse hogesnelheidstrein die rijdt op de route Amsterdam – Frankfurt) en Intercity Direct dien je voor vertrek een toeslagkaartje te kopen. De Intercity Direct rijdt op de route Amsterdam – Breda. Op het traject Schiphol – Rotterdam is een toeslag noodzakelijk. Indien je gebruik maakt van de reguliere intercity hoef je geen toeslag te kopen. Dat geldt ook voor alle Sprinters.

Altijd goedkope treinkaartjes?

 • Tip! Check onze gratis app Treinkaartjes. Inclusief prijsvergelijker en pushbericht bij nieuwe acties. Zie: Play Store of App Store.
 • Ook geven we een gratis nieuwsbrief (vergeet de bevestigingslink die je per e-mail krijgt niet aan te klikken). De nieuwsbrief kan bij je spam terecht komen.
 • Like ons op Facebook en ontvang onze berichten over nieuwe treinacties.

Veel gestelde vragen over de NS Zomertoer

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Kinderen t/m 11 jaar kunnen altijd van een Railrunner gebruik maken. Zelfs als de kinderen alleen reizen. Een Railrunner kost 2,50 euro en is zonder toeslag verkrijgbaar bij de kaartautomaat en ook online. Indien uw kind ook een persoonlijke ov-chipkaart heeft, kunt u ook gratis (1 cent) Kids Vrij bestellen.

Nee. Bij sommige aanbiedingen kan dat, maar bij deze aanbieding niet. Vanaf 9:00 uur kunt u reizen. In de avondspits zijn er geen beperkingen.

Ja. NS zegt dat samen reizen verplicht is.

Een NS Zomertoer is dit jaar een dagretour.
191 gedachten aan “NS Zomertoer: samen treinen voor € 14,50 p.p.”

 1. Jm Mensing schreef:

  Leuk Jammer dat je het alleen online kan kopen.Wij hebben geen iDeal en dit is voor ons niet mogelijk dit aan te vragen ivm schulden

  1. Bart C. schreef:

   Zijn er geen kennissen of vrienden die het kaartje voor jullie wil bestellen en dat jullie het contant aan die persoon terugbetalen?

   1. Rob schreef:

    Ja Bart, ik denk niet dat dat terugbetalen gaat gebeuren als zij al zoveel schulden hebben dat ze geen internetbankieren kunnen aanvragen.

    1. Donker schreef:

     Dat is een lullige opmerking zeg, ik heb ook geen ideal en geen schulden, ik durfde het gewoon niet aan, internet bankieren. Paypal heb ik daar in tegen wel.

   2. MvW schreef:

    Goede tip!

  2. P. schreef:

   Die €26,- kun je ook gebruiken om schulden mee af te betalen.

   1. MvW schreef:

    Tja, soms moet je gewoon ergens naar toe… ook al heb je schulden. Geen auto waarschijnlijk, afhankelijk van openbaar vervoer. Probeer je toch de meest gunstige prijs te vinden. Zeer verantwoordelijk, vind ik zelf!

  3. Adrianus Bastanus schreef:

   iDeal is geen mastercard/creditcard… met iDeal kun je gewoon middels je pinpas betalen (en hoef je dus niet aan te vragen).

  4. Roos schreef:

   Is er niemand in uw buurt die de kaartjes voor kan bestellen en eventueel uitprinten? U geeft de persoon contant geld…. zou jammer zijn voor u.

  5. Anoniem schreef:

   je kan via hema betaalcard ns betalen natuurlijke je moet eerst bij hema de betaalcard van ns kopen

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Bij de Hema is er in het verleden een aanbieding geweest voor cadeaubonnen van de Spoordeelwinkel. Deze aanbieding loopt alleen niet via de Spoordeelwinkel, en naar mijn weten verkocht Hema de cadeaubonnen alleen op momenten dat er een actie was, en dat is nu niet het geval.

    1. annet schreef:

     er is nu een actie bij de hema mischien hebben ze nu ook de ns reiziger bonnen?

 2. Anoniem schreef:

  Vroeger hadden jullie de zomertoer drie dagen binnen 9 dagen reizen dat komt dus niet meer terug jammer

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat klopt, dat was voor 2009. Ik meen voor 99 gulden. Dit is op zich ook geen verkeerde deal.

   1. Roos schreef:

    Fl 69,– dat heb ik betaald

   2. lucas schreef:

    gulden in 2009? hahaha

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Vóór 2009 😉 NS Zomertoer werd in 1991 geïntroduceerd. Toen hadden ze de euro nog niet uitgevonden.

  2. Johan schreef:

   Jullie? Treinreiziger.nl heeft volgens mij nooit zoiets aangeboden. Dat zal de ns zelf zijn geweest niet?

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Hihi. Was leuk geweest, als ik zelf de aanbiedingen mocht bedenken.

  3. Roos schreef:

   yep the good old days:-)
   Ik heb ze idd vaak gekocht, helaas

 3. Gerrit schreef:

  Tiener toer terug laten komen voor jongere om in de vakantie door Nederland te laten reizen.

  1. Tom schreef:

   De Tienertoer is opgevolgd door de Jongerentoer: http://www.ns.nl/uitgelicht/acties/jongerentoer.html

 4. Elky schreef:

  Leuk, maar ik reis altijd alleen, en nu???? Hebben jullie ook voor die reizigers een leuk aanbod?

  1. Johan schreef:

   Zelfde verbazing over het gebruik van het woord jullie?

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Dankjewel Johan. Niet iedereen realiseert zich dat wij de acties slechts verzamelen.

  2. Bart C. schreef:

   De actiekaartjes van Blokker/Kruidvat/AH zijn een prima alternatief voor alleen reizende mensen. Doorgaans even duur per persoon als de Zomertoer.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Het scheelt inderdaad niet veel. Bij AH betaal je 30 euro voor 2 kaartjes. Hier 4 euro minder, dus circa 13 procent extra korting. Hier geen avondspits beperking.

  3. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zoals Johan terecht aangeeft verzamelen wij slechts de acties. Er zijn ook leuke acties als je alleen wilt reizen. Neem het AH treinkaartje.

  4. Roger schreef:

   Precies wat ik ook dacht. Wat als je alleen reist? Contactadvertentie plaatsen? 🤣

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Andere aanbieding gebruiken of iemand in je omgeving enthousiast maken 😉

 5. G? schreef:

  Ik had n kaart voor 19eu besteld bij ns en bestaald en het personeel had het voor mijn geactiveerd en ze zou het naar mijn toe sturen want ze vroeg mijn het mail adres en dan zou ze het naar haar eigen mail sturen en dan zou ze het naar mijn toe sturen .helaas 19 euro kwijt want die heeft zij de na kaart.Ik dacht ze zou het me toe sturen maar helaas zij heeft het in haar pokkit

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Als u de betaalgegevens op zoekt, dan belt u vervolgens met NS Spoordeelwinkel, en geeft u aan dat u het ticket niet heeft ontvangen, dan kan men u verder helpen.

 6. Edwin schreef:

  Ik neem aan dat dit voor alle leeftijden geldig is ?

 7. Edwin schreef:

  Ik neem aan dat het voor alle leeftijden is ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt

 8. F.F.W. Beijerling schreef:

  Waar er wordt gesteld: “Na 09.00u geldig,” is dat absoluut? Of kan men ook al tussen 04.00u en 06.25u inchecken?

  1. Tom schreef:

   Het is een e-ticket, dus van inchecken is geen sprake. Reizen is alleen toegestaan op werkdagen na 9.00 uur, dus niet tussen 4.00 en 9.00 uur.

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Antwoord van Tom klopt. Alleen na 9:00 uur. Als je ook voor 6:30 uur mag reizen, zoals bij AH treinkaartje, dan vermelden we dat.

 9. M. el schreef:

  Waarom niet te koop bij de loketten? Ik heb geen Ideal, geen printer en geen mobiele telefoon. Ik kan alleen contant betalen. De wereld wordt steeds ingewikkelder !!!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De wereld verandert inderdaad.

   1. Roos schreef:

    verandering is de enige constante ….

 10. nair schreef:

  Can this e ticket be used for buses/trams/metros as well?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   No. Only trains.

 11. a.de reus schreef:

  heb geen ideal ,dus geen interesse,waarom niet anders?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat mag u aan NS vragen.

 12. Marjolein schreef:

  Is deze zomertoer voor 1 dag reizen?
  Dat maak ik nl niet op uit de tekst

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja. (Als het meer dan één dag is, dan melden we dat expliciet)

 13. Anoniem schreef:

  Wat geven jullie als advies als we onze kleinkinderen van 9 en 11 jaar mee willen nemen?en

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De kleinkinderen kunnen gebruik maken van een Railrunner (2,50 euro per kind. Gewoon op station bij de kaartautomaat te koop, en eventueel ook online). Mochten de kinderen een persoonlijke ov-chipkaart hebben dan kunt u overwegen Kids Vrij voor 1 cent te bestellen, dan reizen ze gratis.

 14. Joke schreef:

  Mag ik ook na 23.59 uur reizen? Ik stap om 0.10 uur over van NS naar Arriva.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Deze vraag staat ook bij de veel gestelde vragen, en het antwoord is: Ja, dat mag.

 15. Johan schreef:

  Als ik naar Maastricht wil, kan ik dan op de ene dag heen en de andere dag terug? Of heb ik dan 2 dagretouren nodig? Dan is het in ieder geval goedkoper (enkele reis is volgens mij iets van Euro 47; dus 4x 47 met 2 personen heen en terug), dus voor 2 personen 2x 26.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Met z’n tweeën één dag samen treinen, dat betekent dus op dezelfde dag heen en terug. Voor een enkele reis kun met twee personen kun je het beste deze aanbieding twee keer kopen: http://www.treinreiziger.nl/treinactie-twee-enkele-reizen-voor-minder-dan-21-euro/

  2. Roos schreef:

   Actie op het ogenblik een enkeltje voor 20,50
   dus 2 kopen

 16. tamar schreef:

  maar waar kan ik zo’n kaartje bestellen dan? ik kan het nergens vinden.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Er staan op twee plekken een link in het artikel. Goed lezen. Bijvoorbeeld bij Samenvatting. Te koop: Alleen online, met daarbij een link.

  2. klaaske schreef:

   goede vraag, ik kan het ook niet vinden. Als je naar de officiele ns-site gaat lees je dat het niet (meer) bestaat

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Google maar eens op NS Zomertoer. Eerste resultaat is de officiële NS website: http://www.ns.nl/uitgelicht/acties/zomertoer.html

    Het is wel zo dat de Zomertoer in 2011 verdween, en nu voor het eerst weer terug is. In dit bericht staat ook gewoon de link.

 17. Rechie schreef:

  Jammer dat je bij de zomertour 2017 actie, al bij de boeking een datum moet plannen. Soms weet je het nog niet van te voren, Geldig t/m 31 augustus

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dan wacht je gewoon nog even met kopen, want de verkoopperiode is gelijk aan de reisperiode.

 18. Marry schreef:

  Kom je met een E-Ticket wel de poortjes door ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Daar is uiteraard aan gedacht. Een eticket heeft ook een barcode/QR-code waarmee de poortjes geopend kunnen worden. Inchecken hoeft niet, maar gesloten poortjes openen kan wel.

 19. Rien Gerritsjans, Enschede schreef:

  Volgens NS Klantenservice (heb ik zojuist hierover gebeld) is NS Zomertoer een retourreis, geen dagkaart. Op de NS-site (http://www.ns.nl/uitgelicht/acties/zomertoer.html) staat ook “Want daarmee maak je samen een retourreis …”, en onder het kopje Bestellen staat “Je vult de reis (…) in …”.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Naar mijn weten werd dit vrijdag nog niet vermeld. Ik zal de formulering aanpassen. Als er sprake is van een dagretour, dan zou je bij de bestelling het traject moeten opgeven. Dat is, voor zover ik kan overzien niet het geval. In dat geval kan het moeilijk een retour zijn. Ik heb zelf ook nog even gebeld, en alleen zeer slecht geholpen, ik ga het via andere kanalen nu uitzoeken.

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb de vraag inmiddels uitstaan bij NS, om na te kijken of het nu een dagkaart of dagretour is.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Awwtoord binnen. Als het goed is gaat de tekst aangepast worden.

 20. Rien Gerritsjans, Enschede schreef:

  De tekst is nu inderdaad aangepast, waardoor de verwarring “dagkaart of retourkaart” de wereld uit is: het is een dagkaart. Hartelijk dank Hildebrand voor je inspanningen om de verwarring de wereld uit te helpen.

 21. Hugo Monu schreef:

  Toevallig willen we met drie een dagje op stap. Kunnen we dan ook gebruik maken van deze voordelige formule?

 22. Annemieke schreef:

  Goedemorgen,

  Ik heb geprobeerd om deze kaarten te bestellen, maar de webpagina wil niet laden. Is dit probleem bekend? Ik heb het op mijn mobiel en op de pc geprobeerd bij beide krijg ik de melding “deze pagina kan niet worden weergegeven.”

  1. Jassie schreef:

   Gewoon op Info &Bestel klikken, kom je vanzelf op de pagina
   Hier is de link.
   https://www.ns.nl/producten/s/0906212

 23. Jassie schreef:

  Mag je met dit kaartje naar Belgie reizen??

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, alleen in Nederland. Je kan wel vanaf Roosendaal of Maastricht een aanvullend kaartje kopen om de grens over te gaan.

 24. Anneke schreef:

  Goedendag, zijn er ook dagretour treinkaartjes of groepsreizen die voor g.00 ‘smorgens in gaan please
  Mvg Anneke

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Alleen in het weekend zijn die er. Recent kon je bij AH een Dal Vrij kaartje halen waarmee je doordeweeks voor 6:30u de reis kon beginnen. In de ochtendspits zijn er geen aanbiedingen.

 25. TAMARA schreef:

  Ik reis alleen, maar dat is niet geldig 13.00 euro. Dat gaat zeker niet op?

 26. Daphne schreef:

  Waar kan ik deze kaartjes bestellen? Zowel zoeken via de website van de ns als spoorvoordeel levert geen zoekresultaat op. Ik hoop snel van je te horen! Alvast bedankt!

  1. Anoniem schreef:

   Op ns site, zoeken op zomertoer dan kom je er vanzelf !

 27. Tyche schreef:

  hallo,
  is het nodig om van het zelfde station heen en terug te reizen?
  vb we willen samen van Utrecht naar Zwolle ( sochtends) en dan terug van Arnhem naar Utrecht ( savonds) kan dat?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is een dagkaart, je hoeft dus geen begin en if eindstation op te geven. Dus het maakt niet uit waar je start en hoe je reist.

 28. Ingrid Thuis schreef:

  Heb net 2x 2 zomertoerkaartjes besteld en betaald maar krijg nog geen mail met de e-tickets .
  Hoe lang moet ik hier nog op wachten?

  Ingrid

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Normaal gesproken binnen 30 minuten. Anders kun je even telefonisch contact opnemen met NS klantenservice, en zorg dan dat je de betaalgegevens bij de hand hebt.

 29. Martine schreef:

  zou nog te koop moeten zijn, maar ik zie nergens een koopmogelijkheid

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij gebruik van Adblocker, is de verkooplink en button niet zichtbaar.

 30. Melanie schreef:

  Kan er ook mee gereisd worden op een railrunner kaartje? We zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat kan. Kinderen t/m 11 jaar kunnen altijd op een railrunner, zelfs zonder ouders. Als de kinderen een persoonlijke ov-chipkaart hebben is gratis reizen zelfs mogelijk, mits je kids vrij aanvraagt.

 31. Robin schreef:

  is het mogelijk om niet bij hetzelfde station in te stappen maar wel bij hetzelfde station te eindigen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Formeel kan dit niet. Zeker bij een e-ticket is de vraag of de conducteur de voorwaarde kent, en hoe moeilijk hij doet. Maar hij staat in zijn recht als hij net niet accepteert. Helaas.

 32. Jos en Suzan schreef:

  Waarom is dit kaartje niet gewoon op het station te koop, b.v. al op datum een week van te voren.
  GEWOON GEMAKKELIJK EN VERTROUWD, ZEKER VOOR DE OUDEREN.
  Dat is vaak de groep die daar het meest gebruik van maakt, en niet beschikt over de nodige apparatuur.
  Discriminatie ten top

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dit is natuurlijk onzin. Het is niet voor iedereen haalbaar om het zelf te regelen. Maar er is geen sprake van discriminatie. Het is in het algemeen heel normaal dat er bij een actie aanvullende voorwaarden zijn. Als je zelf geen printer hebt, dan zou je kunnen overwegen om het bij de bibliotheek te regelen of te wachten tot een andere actie.

 33. Ton schreef:

  Ik wil met 3 personen reizen kan dat ook.Er staat wel voor 13euro op maar als ik boek zie ik dat ik maar voor 2 kan boeken.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De eerste zin van het artikel: “De Nederlandse Spoorwegen herintroduceert de Zomertoer: met z’n tweeën één dag samen treinen voor 26 euro.” Dit ticket is er helaas niet in een variant voor 3 personen. Eventueel zou je Groepsretour kunnen overwegen, maar dat is wel duurder.

 34. Dees schreef:

  Ik zou ook heel graag weten of het mogelijk is een 3e ticket bij te boeken voor 13 euro.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, helaas alleen even aantallen. Je kan wel eventueel het groepsretour nemen, maar dat valt duurder uit.

   1. Ove schreef:

    Kan men ook toeslagkaartjes online kopen tijdens het betalen van de zomertoer? Zijn de kinderen van 12 en 14 verplicht om een toeslagkaartje te hebben?

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Toeslag voor de Intercity Direct (Rotterdam – Schiphol)? Die kan online gekocht worden. Dat kost 2,40 euro per persoon per enkele reis. Als je voor de reguliere intercity kiest (die er langer over doet), hoef je geen toeslag te betalen.
     https://www.ns.nl/producten/toeslagen/p/intercity-direct

 35. Ove schreef:

  Hoe reizen kinderen van 12 en 14 jaar mee als ouders met zomertoer gaan?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Voor kinderen t/m 11 jaar is er een speciaal kindtarief. Dat is er niet voor kinderen van 12 en 14 jaar. Dus daar moet je ook een NS Zomertoer voor kopen. Als je met 4 personen een retour reist, kunn je ook het NS Groepsretour overwegen. http://www.treinreiziger.nl/ns-groepsretour/

 36. Yvonne schreef:

  Volgens mij kun je wel met z’niet tweeën reuzen en niet vanaf het zelfde station..diegene die het eerst opstapt,heeft de kaart en daarna komt de 2e persoon er gewoon bij

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, beide reizigers krijgen een eigen e-ticket. Ik vroeg het een conducteur. Zijn eerste reactie: oh, moet er samen gereisd worden? Toen keek hij het na, en formeel moet er altijd samen gereisd worden. Het is echter zo dat conducteurs, zeker met het mobiel ticket vaak alleen de qr-code scannen op geldigheid en verder niet naar kijken. Maar formeel mag het niet, en is dus niet uit te sluiten dat er een conducteur er een probleem van maakt.

 37. wj coenen schreef:

  Kan ik met een groepretour overal in Nederland naartoe omdat ik in de mail moet aangeven van-naar

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dit is de NS Zomertoer, en is een dagkaart, en mag je dus kris, kras door Nederland. Je vraag gaat over het groepsretour? Dat is een ander product. Bij een retour, en dat is dus bij groepsretour van toepassing, moet je opgeven van- naar.

 38. Barbara schreef:

  Kan je met dit kaartje ook met de bus?
  Dus bijv eerst met de trein en daarna met de bus?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Deze vraag staat bij veelgestelde vragen. Het antwoord is, nee dat kan niet. Het is een treinkaartje. Alleen bussen die treinen vervangen bij werkzaamheden zijn toegestaan.

 39. Anoniem schreef:

  Dit is een dagkaart en dus een retour kaartje…toch?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Met een dagkaart mag je een retourtje maken. Met een dagkaart mag je ook rondreis maken. Hier lees je meer over de verschillen tussen dagkaart en dagretour: http://www.treinreiziger.nl/wat-het-verschil-tussen-een-ns-dagkaart-en-een-dagretour/

 40. Petra schreef:

  tot hoelaat kun je reizen met dit kaartje omdat je naar 9.00 mag reizen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zie ook de veel gestelde vragen 🙂 Tot 4:00 uur in de ochtend. In de praktijk rijdt de laatste trein op de meeste trajecten veel eerder.

 41. geert schreef:

  mag je deze kaarten ook combineren met de meereiskaarten daluren (2dgn)
  Die van de week is bezorgt in de envelop van treinpakkers.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, het meereiskaartje is niet te combineren met acties, NS Zomertoer is een actiekaartje. Meer info: http://www.treinreiziger.nl/treinpakkers-gratis-meereiskaart-hoe-werkt-het/

   1. geert schreef:

    Oke, bedankt voor de info.

 42. Ri schreef:

  Erg rigide ‘alleen betalen met iDeal’ ZO sluit je meteen alle NL’s uit die niet in NL wonen maar wel familie willen bezoeken….

  Een paar jaar geleden kon je ook betalen met paypal en ging ik regelmatig Vlissingen-Amsterdam (en/of Amersfoort)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Bij NS is betalen met paypal nooit mogelijk geweest. Bij internationale reizen kan er met creditcard betaald worden. Voor de toeristen worden er duurdere kaartjes aangeboden ….

 43. Ken schreef:

  Is de zomertoer een retour ticket of niet ik wil als ik vanuit hengelo naar roermond gaan en van daar naar amersfoort en dan naar hengelo terug is dat mogelijk of niet graag u reactie

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Deze vraag staat ook bij de veel gestelde vragen. Het is een Dagkaart, daarmee kun je kris kras samen door Nederland. Het is dus niet gebonden aan een specifiek traject

 44. Ken schreef:

  Dus het anrwoord is js en wn retour kaartje toch

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is een dagkaart, geen retour. Maar dat is ook wat u nodig heeft, zoals aangegeven kun je met een dagkaart kris, kras door Nederland. Met een retourtje mag je alleen reizen op een bepaald traject, bijvoorbeeld alleen Hengelo – Roermond. Nu kun je van Hengelo naar Roermond, naar Amersfoort, als je wil nog ergens anders heen, en natuurlijk kun je ook weer terug naar Hengelo (maar niets moet).

 45. Cor schreef:

  Morgen na 09.00 uur een zomertour kaartje van Amsterdam Centraal naar Sittard en dan helemaal alleen wat kost mij dat? Wil goedkoop reizen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zomertoer is er alleen voor twee personen. Als je alleen wil reizen, dan kun je voor 19 euro op pad. Betreft e-ticket, printen noodzakelijk https://www.spoordeelwinkel.nl/product/dagje-uit-delifrance

 46. In schreef:

  Even een reactie op Ri
  Je kunt je familie in Nederland vragen of ze het ticket voor jou kopen via Ideal.
  Dan sturen ze jou de ticket door. En je betaalt ze gewoon terug.

 47. Christa schreef:

  Mag als tweede persoon mijn dochter van 5 mee?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik ga er vanuit dat dit mag, maar als u naar één bestemming gaat kunt u ook een dagretour a 19 euro overwegen of een dagkaart a 20,50 euro overwegen. Kind t/m 11 jaar kan mee op een Railrinner van 2,50 euro. Dus dat is nog net iets goedkoper. Als uw kind een persoonlijke ov-chipkaart heeft (7,50 euro in aanschaf, 5 jaar geldig) kunt u Kids Vrij bestellen en reist uw kind zelfs gratis mee, en krijgt uw kind korting bij de bus, tram en metro.

 48. N schreef:

  Ik wil graag de zomertour gebruiken (E-ticket en dus niet de kaartjes uitprinten) met iemand uit het buitenland. Moet die persoon dan ook de app hebben of kunnen beide tickets op 1 app staan?

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dit eticket hoeft niet uitgeprint te worden, dat geldt overigens niet voor alle etickets. Technisch moet het mogelijk zijn om twee tickets in dezelfde app te importeren. Mijn advies is toch om hem op beide telefoons de app te installeren. Ook eenvoudig als je door de poortjes moet.

 49. Van der Velden schreef:

  Kan je met dit treinkaartje ook reizen met de TRAM?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee.

 50. t poorts schreef:

  kan ik bij de zomertour (2 pers. €26 ) ook mijn meereiskaartje gebruiken wat ik onlangs kreeg van de ns ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, het meereiskaartje is niet te combineren met acties en dus ook niet met NS Zomertoer.

 51. moniek schreef:

  de zomertoer is geldig t/m/ 31 aug maar dat is een donderdag . waarom niet ook 1 sept? dan is het hier nog vakantie (noord)

 52. Guido schreef:

  Hoi heb een vraag over de zomertoer. Kan onze dochter gebruik maken van kidsvrij als we een zomertoer kopen en met 2 volwassene er gebruik van maken

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, dat mag

 53. Kai schreef:

  Zit er nog een leeftijd aan vast? Kan ik samen met mijn vriendin (we zijn allebei 15)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, geen probleem

 54. annie schreef:

  ik wil graag iemand ophalen op Schiphol. Kan ik deze kaarten kopen. Heenreis is met 1 person, maar retourreis is met 2 personen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Formeel mag het niet, praktisch doen veel conducteurs niet moeilijk, sterker nog, veel conducteurs (zeker bij mobiel tickets) weten het niet en zijn niet op de hoogte van de voorwaarde.

 55. Anna schreef:

  Ik wil graag met mijn man en twee kinderen (14 & 15 jaar). Hebben we dan 2 retour tickets nodig van €26? Want we willen een retour van Almelo naar Den Haag

  1. Hildebrand van Kuyeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, bij 4 personen boven de 11 heeft u twee Zomertoer-tickets nodig.

 56. Lisa schreef:

  Kan je met de zomertoer naar elke stad reizen (Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Utrecht en dan weer naar Haarlem)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, als je maar met z’n tweeën bent mag je Kris, kras door Nederland.

 57. Sas schreef:

  Een vraagje… op de website van ns stond dat er ook in het weekend gebruik gemaakt mag worden van ns-zomertoer €29,- (t.o.v. 2017 daarom €3,- opgeslagen). Dat kan ik niet terugvinden in jullie omschrijving. Of kijk ik niet goed ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   In het artikel hier staat inderdaad ook dat je dit jaar in het weekend mag reizen. Of dat de reden is van de prijsverhoging, weet ik niet. In het algemeen zijn alle acties dit jaar iets duurder.

 58. Jasper schreef:

  Mag je hiermee in de spits en in de dal, en kriskras door Nederland reizen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, doordeweeks alleen na 9:00 uur, in het weekend heel de dag. Niet kris, kras door Nederland maar tussen twee stations naar keuze (dagretour, geen dagkaart).

 59. Patrick schreef:

  Mooie actie, alleen jammer van het verplichte samen reizen. Als ik met de trein ga is het meestal naar het voetbal en dan komen we uit verschillende richtingen naar Sloterdijk. Dan ben je dus afhankelijk van de goodwill van de conducteur, of moet je alsnog een kaartje kopen voor het eerste stuk.

 60. Isabella schreef:

  I have a question, what is the difference between Dagkaart and Dagretour? Is it not the same?

  1. Erwin Wessels schreef:

   A ‘Dagretour’ is a return ticket, you can travel back and forth between two railway stations of your choice. Example: From Leeuwarden to Amsterdam and back.
   A ‘Dagkaart’ is a day ticket, you can travel as much as you want in the whole country. Example: From Amsterdam to Vlissingen, and then to Maastricht, to Arnhem, to Groningen and then back to Amsterdam.

 61. Gerda Pollema schreef:

  Mij wordt gevraagd naar een kortingscode die ik nergens kan vinden…
  Ik probeer te beken vanuit Ierland. Is dit mogelijk?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Die is er op dit moment zover mij bekend ook niet. Dat is een standaard veld, niet altijd beschikbaar of alleen voor een specifieke groep. Zo hadden NS Extra gebruikers VOOR 1 juli een kortingscode ontvangen die tot 1 juli bruikbaar was.

 62. Myr schreef:

  Ik heb een vraag mag je met die zonertour kaartjes 14,50 p.p intotaal 29 euro ook in een blauw net trein reizen of is het alleen geldig voor de ns treinen.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ze zijn geldig in alle treinen in Nederland, behalve de Thalys en de Eurostar.
   Voor de Intercity Direct en de ICE moet je wel een toeslag erbij kopen. Maar uiteraard kan je op die trajecten ook met de reguliere treinen reizen, zonder toeslag.

 63. Joanne schreef:

  kunnen wij met deze kaartjes ook overstappen, dus met meerdere treinen reizen (wel op dezelfde dag)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat kan. Je kiest het traject, en dan mag je op dat traject met de trein reizen. Het maakt niet uit of er wel of geen rechtstreekse treinen rijden.

 64. Marrit schreef:

  Ik heb samen met een vriendin tickets gekocht voor Leeuwarden – Amsterdam. echter willen wij beide terugreis in Akkrum uitstappen, is dit ook mogelijk? (dit is dus eerder dan Leeuwarden, en we reizen gewoon samen)

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat kan. Omdat het op de route ligt en jullie samen uitstappen.

 65. Nick schreef:

  Is het mogelijk om met de zomertoer van roermond naar amsterdam centraal te reizen en dan naar amsterdam bijlmer en daarna terug naar amsterdam centraal en van daaruit weer terug naar roermond?
  Met andere woorden onbeperkt reizen tussen Roermond en amsterdam centraal

  1. Erwin Wessels schreef:

   Het is een e-ticket, waarmee je dus niet hoeft in en uit te checken. Niemand kan zien of je dat traject al eerder hebt afgelegd, dus moet dat geen probleem zijn.

 66. Linda schreef:

  Bij de zomertour staat dat er ICE coffee bij komt van de kiosk. Hoe kan ik deze aantonen?

 67. Sander Bulten schreef:

  als je 1 ticket hebt voor 2 personen hoe werkt dat dan met de poortjes op het station, moet je de ticket scannen en dat met 2 personen tegelijk door het poortje lopen, of kun je een kopie maken en die ook gebruiken om het poortje te openen.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Je krijgt twee tickets, voor beide reizigers één (de tickets zijn alleen samen geldig). Het probleem wat jij noemt krijg je wel als je beide tickets in de NS app op één telefoon laadt.

   Wat ik dan doe, is beide in mijn telefoon laden en één ticket uitprinten voor de poortjes.

 68. Lis schreef:

  Hoi! Kan ik met dit kaartje ook naar 2 verschillende steden, bijvoorbeeld eerst naar Utrecht en dan daar door de poortjes, dan weer terug via de poortjes de trein in naar Amsterdam? Of is er een beperking van hoevaak je in- en uit kan checken omdat het een retour is? Alvast bedankt!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   In principe wel. Er zit wel een beperking op, maar je mag de reis op de reisroute onderbreken.

 69. Winanda schreef:

  Er staat dat men, in tegenstelling tot vorig jaar, ook in het weekend kan reizen. Echter, in de samenvatting staan de reisdagen maandag t/m vrijdag na 09.00 uur.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Dank voor je oplettendheid. Het staat nu ook in de samenvatting.

  2. Hildebrand van Kuijeren, Treinreiziger.nl schreef:

   De samenvatting was nog niet aangepast aan de nieuwe situatie. We hebben het artikel van vorig jaar een update gegeven. Dank voor het doorgeven. Erwin heeft het nu aangepast 😀

 70. Bertina schreef:

  waarom kan ik niet boeken met een minderjarige dochter? ik zie nergens in de voorwaarden staan dat de reizigers ouder dan 18 moeten zijn?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Waarom zou dat niet kunnen? Ik heb het geprobeerd en het lukt. Indien je kind jonger dan 12 is (tm 11 jaar) kun je beter kaartje van Spoordeelwinkel kopen van 20 euro + Railrunner van 2.50.

 71. Suit schreef:

  is het toegestaan de fietsen mee te nemen als ik ook een fiets dagkaart aanschaf?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ja hoor, dat is gewoon toegestaan.

   Alleen, als reactie op hoe je de vraag stelt: natuurlijk wel één fietsdagkaart per fiets.

 72. Eric schreef:

  De NS denkt alleen aan gezinnen.

  Als alleenstaande, kun je wel met korting reizen, maart er zijn nooit acties voor alleenstaande. Bv een zomer toer, en dan de keuze twee of drie dagen voor 15,00 per dag

  1. Eric schreef:

   Als je moet rond komen van 35,00 p/wk dan wil je er ook wel eens een dagje uit, ook al heb je niet zoveel geld

 73. Jacklynn schreef:

  Is het mogelijk om met deze treinkaartjes naar brussel te gaan?
  Ik kan nergens vinden waar je allemaal mag reizen.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, alleen in Nederland.

 74. marloes schreef:

  hoe zit het met die koffie die je erbij krijgt?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Naar mijn weten is er geen koffie inbegrepen.

 75. Ellen schreef:

  Volgens mij is het altijd beter om route C te kiezen > vrije routekeuze ivm als er wijzigingen zijn in een traject met overstappen….want wordt de kaart geblokkeerd als je niet precies de route neemt die er vermeld staat bij route a of B ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, klopt. Een beetje vreemd dat uberhaupt die keuze wordt gegeven, omdat het financieel niets uit maakt.

 76. Nicoletta schreef:

  Hi 🙂 In het weekend is ook vanaf 9.00 uur? Bedankt!

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee. Als het goed is, staat dat ook in het artikel.

 77. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

  Nee. Als het goed is, staat dat ook in het artikel.

 78. Rabelais schreef:

  Wellicht een idee om de samenvatting aan te passen?
  Daar staat namelijk dat de tickets tot en met 31 augustus gebruikt kunnen worden, terwijl het wel degelijk tot en met 2 september is. 😉

 79. Bianca schreef:

  even een vraagje. Hoe vaak mag je je reis onderbreken? als je eerst naar Amsterdam gaat komende vanaf het zuiden en dan in Den Bosch en Eindhoven wil uitstappen. Kan dat?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Je mag de reis op je route onderbreken. Dus zolang je tussen vertrek- en eindstation bevindt is dat geen probleem.

 80. Thijs schreef:

  Moet ik de retourticket perse op dezelfde dag gebruiken, of zou ik ook op bijvoorbeeld maandag ergens heen kunnen gaan, overnachten, en dan dinsdag terug?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat kan, maar dan zijn beide dagen wel verbruikt.

 81. C.Maassen schreef:

  Wij gaan met 2 personen, maar de een woont in Almelo en de ander in Zwolle. is het mogelijk om de ticket per e-mail door te sturen naar de andere persoon?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat is mogelijk, maar samenreizen is wel verplicht

 82. Leonie schreef:

  Als medereiziger ziek is en ook niemand anders mee kan, mag ik dan in mn eentje reizen met de zomertour?

 83. Mirko schreef:

  Kan ik route A naar C wijzigen nadat ik een kaartje heb gekocht?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Bij e-tickets geldt: zodra je de reisdatum en bestemming hebt opgegeven, kan je niets meer wijzigen. We raden dan altijd aan om e-tickets pas kort voor aanvang van de reis te verzilveren (één of twee dagen van tevoren).

 84. Mvr. G Horst schreef:

  mijn medereiziger heeft geen p.c dus ook geen printer, en met haar mobiel is ze ook niet zo handig.
  Kan ze bij mij thuis op mijn p.c. de gegevens invoeren en ook mijn e-mail adres gebruiken?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja. U kunt het ook voor haar doen. Belangrijk is dat haar naam en geboortedatum erop staat, en u het voor haar uitprint. Het e-mailadres is alleen voor de tickets per mail toe te sturen.

   1. geertje schreef:

    dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *