youtube treinreiziger zoeken zoeken

Treinactie: Enkele reis voor € 10,25 (te koop per 2)

Wil je een goedkoop treinkaartje, maar wil je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan is er nu een leuke aanbieding. Voor 20,50 euro kun je nu namelijk twee enkele reizen kopen. Dat is dus omgerekend 10,25 euro per enkele reis (alleen per twee te koop). De actie is nu online verkrijgbaar via VakantieVeilingen. De treinkaartjes kun je gebruiken tot en met 30 juni 2017!

Info & Bestellen

Als je op dezelfde dag heen en terug wilt, zijn er andere aanbiedingen die goedkoper zijn. Aanbiedingen voor enkele reizen komen niet vaak voor. Voor 20,50 euro ontvang je twee couponcodes voor twee enkele reizen: dat is dus iets meer dan 10 euro voor een enkeltje. Je kunt de couponcodes voor verschillende personen, dagen en of trajecten gebruiken. (Ook voor dezelfde, als je dat wel wilt.) Je kunt per boeking maximaal 8 treinkaartjes kopen. Wil je er meer? Dan moet je de aanbieding meerdere keren kopen.

De treinkaartjes zijn uitsluitend geldig in de tweede klas. Je kunt zelf kiezen op welk traject je wilt reizen. Je mag gebruik maken van alle treinen op de route, uitgezonderd Thalys. Indien je wilt reizen met Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE moet je nog wel een toeslag kopen. Je kunt echter ook kiezen voor de reguliere toeslagvrije Intercity.

Zoals bij de meeste treinacties: reizen mag in het weekend geheel de dag en van maandag t/m vrijdag alleen na 9.00 uur. De treinreis moet plaatsvinden voor of op 31 juli. Wil je op Koninsgdag met de trein? Op 27 april kun je de kaartjes echter niet gebruiken. Als je op 2 april is dit misschien nog wel beter: gratis treinen met het boekenweek geschenk.

De meest gestelde vragen over deze treinactie

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ’s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein die je in de reisplanner vind. Uiteraard wel binnen Nederland. Dagkaarten zijn echter NOOIT geldig bij Thalys. En bij ICE en Intercity Direct dien je tussen Schiphol – Rotterdam v.v. een toeslag te betalen. In de reisplanner wordt de treinsoort aangegeven. Als je daar Thalys treft, kun je het reisadvies niet gebruiken. Als daar ICE staat of Intercity Direct (én je reist op het traject Schiphol – Rotterdam of v.v.) kun je het reisadvies alleen gebruiken als je naast jouw voordelige treinkaartje nog een toeslag koopt. Verder wordt ook op het station duidelijk aangekondigd dat de trein een toeslag heeft.

Wil je geen toeslag betalen? Zoek dan gewoon verder naar een reisadvies zonder deze treinen. Alle Intercity’s, Sprinters, Sneltreinen en Stoptreinen zijn toeslagvrij. Tussen Schiphol – Rotterdam betekent dit concreet dat als je via Leiden en Den Haag reist je geen toeslag hoeft te betalen.

Kinderen t/m 11 jaar hoeven overigens in Intercity Direct geen toeslag te betalen. Reis je met Intercity Direct tussen Amsterdam – Schiphol of tussen Rotterdam – Breda (en NIET tussen Rotterdam – Schiphol of v.v.), dan hoef je ook geen toeslag te betalen.

Ja, de twee goedkope enkele reizen mag je op verschillende trajecten gebruiken. Je krijgt twee vouchercodes. Zo kun je per enkele reis het traject kiezen. Ook de datum en de persoon die het gebruik mag verschillen.

Je kunt de vouchercode maximaal twee maanden voor vertrek verzilveren. Langer voor vertrek is niet mogelijk. Wacht dus tot het moment dat de reisdatum dichterbij is gekomen. Let op: na verzilveren kun je het treinkaartje niet meer wijzigen. Verzilver de vouchercode pas als je zeker weet dat je daadwerkelijk gaat reizen.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Ja! Treinkaartjes die als e-ticket worden geleverd dien je altijd uit te printen. Bovendien moet je tijdens de treinreis kunnen identificeren.

Alleen bij voltarief treinkaartjes (dus niet bij treinacties) is er een mogelijkheid om het treinkaartje op je telefoon te laten zien via de NS app. Dit kan alleen als deze optie tijdens de aankoop wordt getoond bij leverwijze.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Toekomstige treinacties?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Deze aanbieding is het eerst gemeld door Adri Boer, we belonen hem met een gratis treinkaartje. Zie hier meer informatie over ons beloningsbeleid omtrent tips.


 • RiNique – Mwende

  coole tip ! Dank je !

 • Mirjam Schoon

  Hoi, weet je of dit een etiket is? Of zijn het kaarten die opgestuurd worden? Want heb ze morgen nodig namelijk. Gr. Mirjam

  • Het zijn e-tickets, dus je krijgt binnen 30 minuten een e-mail met vouchercodes die je kunt verzilveren op ns.nl.

   • Mirjam Schoon

    Bedankt! Ik heb ze besteld 🙂

 • Simone Kaspers-Mulder

  Tot wanneer kun je de kaarten kopen

  • Dat is niet duidelijk bij ons, vorig jaar liep de actie een groot deel van het jaar door, soms een weekje offline. Hopelijk dit jaar weer.

 • Vienna Valerie

  Als ik op vakantie veilingen kijk kan ik deze actie NERGENS vinden

 • Vienna Valerie

  He he eindelijk!! Hartelijk dank via deze site werkt het wel.

 • Rob Houweling

  Wat een fijne site en goeie handige mailberichten. Hartelijk dank voor al het werk dat er voor verricht moet worden! Jammer dat ik jullie pas zo laat heb ontdekt. Ikzelf woon in Noord-Groningen en mijn familie in het westen. Dus zijn de goedkope kaartjes een uitkomst. Wel is het zo, dat ik me telkens maar voorbereid om ongevraagd ook nog de andere helft van Nederland te zien i.v.m. allerlei werkzaamheden, bermbrandjes etc. Soms ben ik wel zes uur onderweg. Met de bustijd erbij gerekend, dat wel. Maar het is geen pretje meer om met de trein te reizen. Barstensvol, geregeld alleen staan. Tsja, de tijden veranderen.

  • Dank voor het mooie compliment, en vertel het voort 😉
   En als het in onze macht zou liggen om ook aan de andere onderwerpen een bijdrage te leveren de hinder te verminderen, zouden we dat direct doen, maar dat is lastig. Helaas zijn de vooruitzichten op dat gebied ongunstig. Vooral in het weekend en de vakanties zijn er veel werkzaamheden. Als je dus vrijdagavond al kan reizen, dan kan dat al schelen.

 • Winnie van der Sterren

  Er staat op deze site dat de kaarten te gebruiken zijn tot en met 30 juni. Op de VakantieVeilingen site staat uiterlijk tot 30 september. Tot wanneer zijn ze geldig dan?

  • De actie is verlengd. In elk geval tot en met 31 juli 2017. VakantieVeilingen zegt zelfs tot 30 september 2017, daar ben ik niet 100% zeker van.

   • Winnie van der Sterren

    Dus met zekerheid kun je zeggen dat ’t tot en met 31 juli geldig is?

    • Ja. Je gaat met hen een koopovereenkomst aan op basis wat bij hen staat. Onze informatie is gebaseerd op informatie bij hen. In dit geval is onze info verouderd, omdat de actie is verlengd. In principe zou je dus uit moet kunnen gaan tot de 30 september die ze noemen. Waarom ik daar toch niet 100% zeker van ben is omdat ik tot nu toe nooit bij NS heb gezien dat de verzilverperiode afwijkt van de reisperiode. VakantieVeilingen heb ik inmiddels contact mee gehad, die zoeken het nog even uit, of het echt 30 september is.

     • Winnie van der Sterren

      Oke dank u wel! Ben erg benieuwd! Hoop nog van u te horen!

     • VakantieVeilingen zegt dat de informatie klopt, maar dat ze het op hun website hebben verduidelijkt. (En toch blijf ik mij erover verbazen)

 • Margriet Prinzen

  en op maandag een trein om 6 uur s ochtends?

  • Doordeweeks na 9:00 uur. Dus niet maandagochtend om 6:00 uur met de trein, dat mag niet.

   • Margriet Prinzen

    JAMMER, dat is toch een daluur, de dag begint pas om 06.30

    • Er zijn verschillende kaartjes, met verschillende voorwaarden. Je mag met dit kaartje wel tijdens de avondspits reizen, en dat zijn geen daluren.

    • Tot nu toe zijn overigens alle acties die e-tickets zijn altijd na 9:00 uur. De enige actie waarmee je tot nu toe voor 6:30u doordeweeks kan reizen, zijn de Blokker treinkaartjes, die zijn er nu niet.

 • Dirkje

  Kun je dit kaartje upgraden naar de 1e klas? De andere goedkopere kaartjes geven die mogelijkheid niet, alleen in de spoordeelwinkel kun je de kaartjes wel upgraden, bv de dagkaarten met gratis lunch voor € 20,- worden dan € 27,- p.p. Niet echt goedkoop misschien, maar altijd nog de helft van een gewoon 1e klaskaartje voor het traject dat wij gaan reizen (Leeuwarden – Vlissingen) Ik wil graag weten of er andere goedkope kaartjes zijn die je ook kunt upgraden. Bedankt alvast voor je reactie.