youtube treinreiziger zoeken zoeken

Treinactie: Enkele reis voor € 10,25 (te koop per 2)

klok 13 feb 2017 11:16

Wil je een goedkoop treinkaartje, maar wil je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan is er nu een leuke aanbieding. Voor 20,50 euro kun je nu namelijk twee enkele reizen kopen. Dat is dus omgerekend 10,25 euro per enkele reis (alleen per twee te koop). De actie is alleen online verkrijgbaar via ActievandeDag. De treinkaartjes kun je gebruiken tot en met 31 mei 2017!

Info & Bestellen

Als je op dezelfde dag heen en terug wilt, zijn er andere aanbiedingen die goedkoper zijn. Aanbiedingen voor enkele reizen zijn zeer zeldzaam. Vorig jaar had ActievandeDag de primeur, en nhebben ze opnieuw de eer om voordelig enkele reizen te kunnen voorkopen. Voor 20,50 euro ontvang je twee couponcodes voor twee enkele reizen, dus iets meer dan 10 euro voor een enkeltje. Je kunt per boeking maximaal 8 treinkaartjes kopen. Wil je er meer? Dan moet je de aanbieding meerdere keren kopen.

De treinkaartjes zijn uitsluitend geldig in de 2e klas. Je kunt zelf kiezen op welk traject je wilt reizen. Je mag gebruik maken van alle treinen op de route, uitgezonderd Thalys. Indien je wilt reizen met Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE moet je nog wel een toeslag kopen. Je kunt echter ook kiezen voor de reguliere toeslagvrije Intercity.

Zoals bij de meeste treinacties: reizen mag in het weekend geheel de dag en van maandag t/m vrijdag alleen na 9.00 uur. De treinreis moet plaatsvinden voor of op 31 mei. Op Koningsdag (27 april) kun je de kaartjes echter niet gebruiken.

De meest gestelde vragen over deze treinactie

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ’s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein die je in de reisplanner vind. Uiteraard wel binnen Nederland. Dagkaarten zijn echter NOOIT geldig bij Thalys. En bij ICE en Intercity Direct dien je tussen Schiphol – Rotterdam v.v. een toeslag te betalen. In de reisplanner wordt de treinsoort aangegeven. Als je daar Thalys treft, kun je het reisadvies niet gebruiken. Als daar ICE staat of Intercity Direct (én je reist op het traject Schiphol – Rotterdam of v.v.) kun je het reisadvies alleen gebruiken als je naast jouw voordelige treinkaartje nog een toeslag koopt. Verder wordt ook op het station duidelijk aangekondigd dat de trein een toeslag heeft.

Wil je geen toeslag betalen? Zoek dan gewoon verder naar een reisadvies zonder deze treinen. Alle Intercity’s, Sprinters, Sneltreinen en Stoptreinen zijn toeslagvrij. Tussen Schiphol – Rotterdam betekent dit concreet dat als je via Leiden en Den Haag reist je geen toeslag hoeft te betalen.

Kinderen t/m 11 jaar hoeven overigens in Intercity Direct geen toeslag te betalen. Reis je met Intercity Direct tussen Amsterdam – Schiphol of tussen Rotterdam – Breda (en NIET tussen Rotterdam – Schiphol of v.v.), dan hoef je ook geen toeslag te betalen.

Ja, de twee goedkope enkele reizen mag je op verschillende trajecten gebruiken. Je krijgt twee vouchercodes. Zo kun je per enkele reis het traject kiezen.

Je kunt de vouchercode maximaal twee maanden voor vertrek verzilveren. Langer voor vertrek is niet mogelijk. Wacht dus tot het moment dat de reisdatum dichterbij is gekomen. Let op: na verzilveren kun je het treinkaartje niet meer wijzigen. Verzilver de vouchercode pas als je zeker weet dat je daadwerkelijk gaat reizen.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Ja! Treinkaartjes die als e-ticket worden geleverd dien je altijd uit te printen. Bovendien moet je tijdens de treinreis kunnen identificeren.

Alleen bij voltarief treinkaartjes (dus niet bij treinacties) is er een mogelijkheid om het treinkaartje op je telefoon te laten zien via de NS app. Dit kan alleen als deze optie tijdens de aankoop wordt getoond bij leverwijze.

Deze aanbieding is het eerst gemeld door Adri Boer, we belonen hem met een gratis treinkaartje. Zie hier meer informatie over ons beloningsbeleid omtrent tips.