fbpx

Onderzoek naar achtergehouden spoorrapport

15 feb 2013 21:30

Een consultant onderzoekt de ambtelijke onenigheid tussen twee afdelingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waardoor een kritisch rapport over Prorail niet naar de Kamer werd gestuurd. Dat schrijven minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) en staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) donderdag aan de Tweede Kamer.

Op basis van het onderzoek wordt bepaald of er personele maatregelen genomen moeten worden. De bewindsvrouwen spreken van een ´interne aangelegenheid´, waarover ze geen verdere mededelingen doen aan de Kamer. "Wij hebben er vertrouwen in dat een dergelijke situatie in de toekomst niet meer zal voorkomen."

Schultz, in het vorige kabinet nog verantwoordelijk voor het spoor, gaf in september opdracht om het rapport naar de Kamer te sturen. Dat gebeurde uiteindelijk niet, omdat er ambtelijke onenigheid tussen twee afdelingen was. Hierdoor is ook Mansveld, die in november aantrad en sindsdien het spoor in haar portefeuille heeft, niet op de hoogte gesteld van de rapporten.

De minister zei het eerder al ´onvergeeflijk´ te vinden dat het rapport niet naar de Kamer is gestuurd. Ook Mansveld ging al door het stof. De staatssecretaris, die het rapport eind vorige maand alsnog opstuurde naar de Kamer, bood haar excuses aan voor de gang van zaken omdat zij nu politiek verantwoordelijk is.

(c) Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *