fbpx

ProRail en NPS introduceren SpoorTV

Spoorbeheerder ProRail en publieke omroep NPS starten op dinsdag 15 september met SpoorTV op de perrons van Leiden CS. ProRail wil met SpoorTV het wachten op perrons veraangenamen en testen of SpoorTV bijdraagt aan een betere spreiding van reizigers op de perrons.

Op Leiden CS komen in totaal acht schermen te hangen. Hilversum Noord krijgt volgende week op beide perrons één televisiescherm. De proef gaat drie maanden duren. De uitzendingen van 15 minuten bieden het laatste binnen- en buitenlandse nieuws, reisinformatie over bijvoorbeeld vertragingen en werkzaamheden, het weer, kunst en cultuur, evenementen en lokale geschiedenis.

NPS
SpoorTV is een initiatief van ProRail, in samenwerking met de NPS, en is mede mogelijk gemaakt door de NOS, het Nederlands Instituut voor Beeld Geluid. De NPS voert vanwege haar ruime aanbod op het gebied van kunst en cultuur, jeugd, informatie en geschiedenis de redactie. De NOS levert het laatste nieuws, in eerste instantie nog in de vorm van tekstberichten. Later zal dit aangevuld worden met foto’s en video. Het nieuws van de NOS en ProRail wordt continu ververst, de rest van de inhoud tweemaal daags. Om de wachtende reiziger een zo interessant mogelijke uitzending te bieden, gaat ProRail ook samenwerken met musea, charitatieve instellingen, gemeenten en spoorpartners.

Groei op het Spoor
De proef wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en valt binnen het actieplan Groei op het Spoor. De maatregelen uit dit Actieplan hebben als doel de trein aantrekkelijk te maken voor meer mensen.