fbpx

ProRail stuurt valentijnskaart aan NS

14 feb 2013 23:25

Spoorbeheerder ProRail heeft de NS donderdag een valentijnskaart gestuurd. Daarin staat dat de samenwerking soms wat stroef verloopt, maar dat de twee ´ook in moeilijke en koude tijden maatjes zijn gebleven.

ProRail noemt de NS een erg bijzondere partner omdat het bedrijf niet jaloers is dat Prorail ´wisselende contacten´ heeft met vele andere vervoerders. "Al is soms de hele wereld tegen me: iedere ochtend kom je weer bij me terug." Lieve Valentijn, je bezorgt me hartkloppingen, besluit de spoorbeheerder de boodschap.

De twee bedrijven kwamen in de jaren negentig voort uit het ontvlechte staatsbedrijf NS. Sindsdien schuiven de twee staatsbedrijven de verantwoordelijkheid voor bij problemen op het spoor geregeld door naar elkaar. De aandelen van de twee verzelfstandigde spoorbedrijven zijn in handen van de overheid.

Ook NS verklaarde donderdag de liefde aan ProRail, dat deed directielid Merel van Vroonhoven tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Vroonhoven gaf verder aan dat de directies van ProRail en NS nu wekelijks met elkaar overleggen.