fbpx

Regio Utrecht en Gouda geen treinen door storing verkeersleiding

18 jan 2013 16:00

Rond 15:30 uur is het treinverkeer in de regio Utrecht en Gouda tot stilstand gekomen door een storing bij de verkeersleiding van ProRail. Door de storing konden de seinen en wissels niet bediend worden. Volgens een NS-woordvoerder is de storing rond vier uur weer verholpen, maar gaat het nog wel enige tijd duren voordat alle treinen weer rijden.

17:47 uur
De storing aan de bediening van seinen en wissels is verholpen. Het treinverkeer tussen Woerden en Breukelen en tussen Utrecht en Leiden / Den Haag / Rotterdam wordt geleidelijk opgestart. Houdt u tot 20.00 uur van en naar Utrecht en van en naar Gouda nog rekening met vertraging en uitval van treinen.

17:15 uur
Reisinformatie blijft tegenstrijding. Het bericht dat er geen treinverkeer van en naar Utrecht mogelijk is, is weer verwijderd. NS.nl meldt in het storingsoverzicht nu minder treinen tussen Utrecht en Leiden. Op de NS calamiteitenpagina en op Teletekst wordt gemeld dat er geen treinverkeer mogelijk is. Treinreiziger.nl heeft dit weer doorgegeven aan NS.

17:10 uur
Woordvoerder NS: Er is geen nieuwe storing. De foutieve informatie wordt zo spoedig mogelijk weer aangepast. Het treinverkeer ondervindt nog wel problemen als gevolg van de eerdere verstoring. 
Tussen Woerden en Breukelen en tussen Utrecht en Leiden / Den Haag / Rotterdam rijden nog geen treinen. Op andere trajecten rijden minder treinen, en kunnen treinen vertraagd zijn.

17:08 uur
Een woordvoerder van NS kon niet bevestigen of al het treinverkeer rond Utrecht weer stil is komen te liggen. Ze komt zo spoedig mogelijk met een update.

17:06 uur
Het treinverkeer ligt in zeker nog stil tussen Utrecht Centraal en Woerden en Utrecht Centraal en Amersfoort.

17:01 uur
De storing lijkt toch niet voorbij. NS.nl meldt weer dat er geen treinverkeer van en naar Utrecht mogelijk is door een storing bij de verkeersleiding.

Screenshot NS.nl: 

16:57 uur
Het treinverkeer rond Gouda lijkt nog plat te liggen. Dat meldt NS Reisinformatie nu ook weer op NS.nl. Dat bericht is van 16:56u.

16:44 uur
Reisinformatie is nog niet erg consequent. Op NS.nl wordt aangegeven dat er rond Utrecht minder treinen rijden. Op teletekst meldt NS Reisinformatie nog steeds een bericht van een half uur geleden dat er geen treinverkeer van en naar Utrecht mogelijk is. Daarnaast zijn er pagina´s met nieuwe informatie toegevoegd die melden dat er specifiek geen treinen rijden tussen Utrecht, Gouda, Rotterdam en Den Haag. Bij die berichtgeving krijgen reizigers tussen Utrecht – Leiden, tussen Utrecht – Den Haag en tussen Utrecht – Rotterdam het advies om via Schiphol te reizen. 

16:32 uur
Een half uur geleden kwam het bericht via RTV Utrecht naar buiten dat de treinstoring bij Utrecht verholpen is. Dat wordt vooralsnog echter niet aan reizigers gemeld, die moeten het doen met de informatie dat Utrecht en Gouda niet bereikbaar zijn per trein. Treinreiziger.nl denkt dat de informatie nog niet ververst is, omdat logistieke problemen er mogelijk voor zorgen dat het treinverkeer nog niet in alle richtingen is hervat.

16:24 uur
Een woordvoerdster van NS bevestigt dat het treinverkeer weer hervat kan worden. De storingsinformatie op NS.nl en Teletekst wordt volgens haar zo spoedig mogelijk aangepast. Het gaat waarschijnlijk tot 18:30 uur duren voordat alle treinen weer volgens het spoorboekje rijden.

16:16 uur
RTV Utrecht meldt op basis van een ProRail-woordvoerder dat het treinverkeer sinds 16:00 uur hervat wordt. NS Reisinformatie meldt nog dat het treinverkeer van en naar Utrecht stilligt.

15:50
Geen treinverkeer van en naar Gouda en van en naar Utrecht door een storing bij de verkeersleiding Utrecht.