fbpx

Reiservaring: met het stoppertje en zonnebril nummer 7

07 jun 2011 22:56

 Van Iris Bleeker kregen we een treincolumn toegestuurd. Alhoewel Iris zich afvraagt of ze een abonnement heeft op het missen van treinen, bleek haar reis toch nog helemaal goed te komen.

Samen met mijn dochters en mijn gloednieuwe OV-voordeelurenkaart ging ik met de trein naar Den Haag. Aangezien wij vanuit Bilthoven een trein eerder konden nemen, hadden we nog wat tijd over om vanuit ons overstapstation, Utrecht Centraal, even te shoppen in Hoog Catharijne.

Net toen alle inkopen binnen waren en we nog precies 7 minuten over hadden om onze trein naar Den Haag te halen, besloot mijn jongste dochter om toch nog van haar eigen zakgeld
zonnebril nr. 7 aan te schaffen.
Dus daar stonden we weer achteraan in de rij, zodat er van die 7 minuten uiteindelijk 4 overbleven om onze trein te halen. Beladen met onze inkopen renden we richting spoor 8b. Toen we daar aankwamen, las ik dat we spoor 8a moesten hebben, dus renden we op spoor 8b hard naar voren om in het treinstel op 8a te kunnen plaatsnemen. Helaas was dit treinstel inmiddels losgekoppeld en het reed vlak voor onze neus weg.

Beteuterd keken we de trein na, waarbij mijn jongste dochter zich schuldig afvroeg: ”Hebben we de trein nu gemist door mijn zonnebril?”. “Ja”, antwoordden wij volmondig! De conducteur van de trein op spoor 8b keek ons aan en vroeg mij: “Wat is er aan de hand dametje, jullie kijken zo beteuterd”. Ik wees naar de trein die inmiddels het station uitreed en zei hem dat dat de trein was die we moesten hebben. “Waarrr moeten jullie heen dan?”, vroeg hij met een rollende Rotterdamse R. “Nou naar Den Haag”, antwoordden wij in koor.

“O, nou dan gaan jullie toch gezellig effe met mij mee rrrichting RRRotterdam, dan zet ik jullie in Gouda eruit en dan kunnen jullie daar overstappen in de trein naar Den Haag”.
Vlak voor aankomst in Gouda hoorden we: ”De rrreizigers naar Den Haag moeten hier in Gouda overstappen op het spoor precies hier tegenover, daar gaat jullie trein naar Den Haag (…)!”

Toen we de trein in Gouda verlieten, reed vlak voor ons de trein richting Den Haag weg .
Ik liep naar de Rotterdamse conducteur van 8b en vroeg hem of ik soms een abonnement op gemiste treinen had gekocht. Hij lachte en zei: “Nee wijffie, dat was de intercity naar Den Haag, ik heb nog zo mijn best gedaan om hem in te halen zodat jullie die konden nemen, maar helaas. Maarre niet getreurd: zometeen komt het stoppertje en die neemt jullie fijn mee naar Den Haag.”

En zo stapten we voor de derde keer in de trein en kwamen slechts 10 minuten later dan gepland aan op Den Haag Centraal: mijn dochters, ik, mijn gloednieuwe OV-voordeelurenkaart en niet te vergeten zonnebril nr. 7!