fbpx
Foto: Martin de Jongh / archieffoto

Rotterdamse metro’s botsen tegen omgewaaide boom, geen gewonden

Twee Rotterdams metrostellen zijn maandagavond tegen een omgewaaide boom gebotst. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, maar reizigers moesten in de metro’s blijven tot de brandweer de boom opgeruimd had.

In de betrokken metrostellen zaten zo’n 350 reizigers, die na het vrijmaken van het spoor geëvacueerd konden worden. Op foto’s is te zien dat de voorkant van een metrostel behoorlijk wat schade heeft opgelopen bij de aanrijding.

Lijn D van Slinge naar Rotterdam Centraal had de hele maandagavond hinder van het ongeluk. De RET zette bussen in om reizigers alsnog verder te brengen. Inmiddels is het metroverkeer op lijn D weer op gang gekomen.

Ook op het spoor

Niet alleen de Rotterdamse metro had last van harde windstoten op maandagavond, ook op het spoor was hinder. Daar had ProRail een flinke kluif aan een defecte bovenleiding bij Duivendrecht door een omgewaaide boom. Een treinstel strandde daardoor en er reden minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA. Pas om 1:00 uur ‘s nachts kon het treinverkeer weer volledig op gang komen.

Tussen Gorinchem en Leerdam reden eveneens geen treinen door stormschade. Daar werd het treinverkeer rond 23:00 uur weer opgestart.