fbpx

Spoorverdubbeling Schiphol – Duivendrecht afgerond

Na anderhalve week rijden de treinen tussen Duivendrecht en Schiphol weer. ProRail laat weten dat de werkzaamheden rondom de spoorverdubbeling op het traject succesvol zijn afgerond. De treinen rijden sinds woensdagochtend voor het eerst over de nieuwe sporen.

De werkzaamheden begonnen op zondag 31 juli. Op het traject Duivendrecht – Schiphol is het spoor over een lengte van 8 kilometer verdubbeld van twee naar vier sporen. De nieuwe sporen maken onderdeel uit van het project OV-SAAL (Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad). In het kader daarvan worden er ook nieuwe sporen rond Almere aangelegd.

Schipholwerkzaamheden.PNG

Tijdens de werkzaamheden zijn de nieuwe sporen aangesloten. Er zijn 16 nieuwe spoorviaducten gebouwd, waaronder een brug over de Amstel en een beweegbare brug over de Schinkel. Ook ligt er een nieuwe fly-over over de A4.

Station Amsterdam RAI heeft nu een extra perron en een ruimere hal. In de spoorverdubbeling, gestart in 2011, zitten ruim 2 miljoen manuren. Nog wat imponerende getallen: 65.000 nieuwe dwarsliggers, 60 kilometer spoorstaven en 35 kilometer bovenleiding. 

De bedoeling is dat er in de toekomst meer treinen gaan rijden tussen Almere en Amsterdam.

Foto: Gerrit Serné / ProRail