fbpx

Treinsurfers komen er niet vanaf met excuses

08 jun 2016 19:15

Vervoerbedrijf Veolia neemt geen genoegen met de excuses van de jongens die een ware internethit zijn met hun vlog waarin ze treinsurfen op het traject van Nijmegen naar Molenhoek. De vervoerder heeft woensdagmiddag aangifte tegen het duo gedaan.

De beheerder van de lijn noemt de actie levensgevaarlijk en onverantwoord. "De jongens hebben woensdagmiddag excuses aangeboden op ons hoofdkantoor in Maastricht en een bloemetje aangeboden. Dat bloemetje gaat naar de machinist van de trein´´, zei een woordvoerster. Maar daarmee is de aangifte volgens haar allesbehalve van de baan. "Ze zeiden dat ze goed hadden nagedacht over hun gevaarlijke actie, ook al is die stupide, dus dan zullen ze ook wel goed hebben nagedacht over de consequenties.´´

Op het filmpje is te zien hoe de Brabantse vlogger en een vriend op een trein springen, een eindje meerijden en er na een paar minuten weer af springen. Het YouTube-filmpje was woensdagmiddag ruim 143.500 keer bekeken.

De politie gaat de twee jongemannen aan de tand voelen. "We bekijken het filmpje dat is gemaakt, voeren een gesprek met ze en daarna gaat de zaak naar het Openbaar Ministerie´´, zei een politiewoordvoerder. Er is vooral angst voor kopieergedrag: "We zijn niet erg blij met de activiteiten van deze jongens. Dit is op het oog goed afgelopen, maar volgende keer moeten we misschien met minder goed nieuws langs bij de ouders.´´

Het OM heeft geen concrete cijfers, maar krijgt geen signalen dat treinsurfen in Nederland heel veel voorkomt, aldus een woordvoerster woensdag.

(c) ANP