fbpx
Foto: (c) DB

Treintarieven Duitsland ook bijna 2 procent duurder

07 okt 2009 20:32

Net als in Nederland, stijgen de treintarieven ook in Duitsland met bijna 2 procent. In Duitsland gaan de prijzen per 13 december gemiddeld 1,8% omhoog. In Nederland worden de treinkaartjes per 1 januari 1,85% duurder. Op 13 december gaat in Duitsland – net als in veel andere Europese landen – de nieuwe dienstregeling in. Dat is in Duitsland ook het moment dat de verhoogde tarieven hun intrede doen. 

De maximale prijs voor een ICE kaartje in tweede klasse – voor bijvoorbeeld van Flensburg naar Garmisch-Partenkirchen – stijgt van 127 tot 129 euro. Daarnaast zijn er tal van andere prijswijzigingen. Speciale treintickets, zoals Das Dauerspecial en het Europa-Special blijven qua prijs ongewijzigd. Ook de Bahncard 25 – de Duitse voordeelurenkaart – blijft dezelfde prijs houden. Reserveringen worden wel duurder: van 4 euro naar 4,50 euro.

Vorig jaar stegen de tarieven met gemiddeld 3,9 procent, dat zorgde toen voor veel kritiek. Ook nu heeft reizigersvereniging ProBahn kritiek op de prijsstijging. 

Volgens de Duitse spoorwegen zijn de nieuwe treintarieven nodig omdat andere kosten – zoals personeelskosten – gestegen zijn. Volgens Deutsche Bahn is dit de laagste stijging van de afgelopen zes jaar.