fbpx

Twee keer in een week defecte Fyra in zelfde tunnel

Voor de tweede keer deze week is een Fyra gestrand in de tunnel onder de Overschiese Kleiweg in Rotterdam. De Fyra met vijftig passagiers kwam zondag rond 10:15 uur bij de rand van de tunnel in de buurt van Rotterdam Centraal vast te zitten, laat een woordvoerder van de NS weten.

De passagiers zaten bijna anderhalf uur vast. Uiteindelijk zijn ze overgestapt op een andere Fyra. Rond 11:30 uur konden ze hun weg richting Schiphol vervolgen. Deze keer kwam de Fyra stil te staan door een storing in het besturingssysteem van de trein. Woensdag was er een andere oorzaak; toen stond hij stil vanwege een storing aan het communicatiesysteem met de beveiliging.

Woensdag werden de reizigers geëvacueerd met bussen en deze keer met een andere trein. Waarschijnlijk kon de evacuatie deze keer wel via een andere trein verlopen, doordat de storing nu alléén de ene stilstaande trein beïnvloedde.

Het treinverkeer van Fyra en Thalys over de HSL was uiteindelijk tot 17:00 in de middag verstoord. De treinen werden in de verstoorde situatie omgeleid via Leiden en Den Haag. Bij Fyra vielen hierdoor ook veel ritten uit.