fbpx

Vertraagde Deense IC4 aangetroffen in Libië

23 mrt 2013 1:50

Een treinstel bestemd voor de Deense spoorwegen (DSB) is aangetroffen in Libië. Het treinstel zou volgens geruchten in 2009 cadeau gedaan zijn door oud-premier Berlusconi aan Gaddafi. Ondertussen wachten de Deense spoorwegen op de laatste IC4-treinstellen. 

Aan het serienummer van de trein valt op te maken dat de trein eigenlijk voor DSB bestemd was, die al jaren wacht op de voltooiing van de levering. De directeur van de Deense spoorwegen reageert dan ook verbaasd op het nieuws.

De IC4-treinen worden net als de Fyra gemaakt door de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. De in totaal 83 bestelde treinstellen hadden allemaal geleverd moeten zijn in 2006. Vanwege de late levering hebben de Deense spoorwegen een fikse korting gekregen, maar desondanks zijn er nieuwe vertragingen ontstaan. De treinstellen die niet voor september 2013 geleverd worden kan het Deense spoorbedrijf alsnog annuleren. 

Update: In Deense media blijkt dit nieuws al in 2011 gemeld te zijn. Donderdag kwam er in Deense media opnieuw aandacht voor, en vrijdag ook bij de NOS.