fbpx

VROM: HSL overschrijdt geluidsnormen niet

02 jan 2010 10:17

(Novum) – De HSL overschrijdt de geluidsnormen niet. Dat blijkt volgens het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu uit onderzoek dat TNO in november heeft gedaan. Onderzoeksbureau Sight concludeerde eerder dat de geluidsnormen worden overschreden, maar dat onderzoek klopt volgens het ministerie niet.

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) had de metingen in augustus al aangekondigd. Spoorbeheerder ProRail had voor de opening al zestienhonderd klachten over de proefritten gekregen, vooral uit de gemeenten Lansingerland en Kaag en Braassem. De dienstregeling ging in september in.

Uit berekeningen was al eerder gebleken dat de norm niet overschreden zou worden. De controle was dan ook bedoeld om de omwonenden gerust te stellen. Eurlings wees er toen op dat de klachtenregen mogelijk komt doordat de bewoners er niet aan gewend zijn dat de lijn wordt gebruikt.

De ingebruikname werd de afgelopen jaren keer op keer uitgesteld, onder meer vanwege problemen met de levering van materieel. Het is de bedoeling dat vanaf 2012 zes treinen per uur met driehonderd kilometer per uur over het spoor razen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *