fbpx

Werkzaamheden Schiphol hinderen opnieuw treinverkeer in weekeind

Grote werkzaamheden aan een nieuw spoorviaduct, zorgen ervoor dat het weg- en treinverkeer rondom Schiphol ernstige hinder gaat ondervinden in het weekend van 7 en 8 september.

De werkzaamheden zijn ten behoeve van de verdubbeling van het spoor tussen de Riekerpolder (splitsing tussen Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid vanaf Schiphol) en de splitsing tussen de stations Duivendrecht en Bijlmer ArenA. Dit weekend worden peilers geplaatst en vervolgens wordt de vloer van het viaduct aangebracht.

Geen trein maar bus
Het hele weekend kan NS geen treinen laten rijden tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Diemen Zuid en Amsterdam Bijlmer ArenA. Het vervangende vervoer is als volgt geregeld:

  • Schiphol – Sloterdijk: snelbussen, elke vijf minuten. Daar overstappen naar Alkmaar, Hoorn en Amsterdam Centraal. Deze bussen stoppen niet te Amsterdam Lelylaan; daarvoor moet vanaf Sloterdijk worden teruggestoken met de metro.
  • Schiphol – Zuid: R-net buslijn 310 rijdt daar viermaal per uur. Aldaar kan er overgestapt worden op de metro naar RAI, Duivendrecht en Diemen Zuid.
  • Schiphol – Bijlmer ArenA: R-net buslijn 300 rijdt daar twaalfmaal per uur. In Bijlmer kan er overgestapt worden richting Utrecht, Weesp en Lelystad.
  • Schiphol – Leiden: de treindienst is hier aangepast. Er rijden vier Sprinters per uur, die vanaf Leiden doorrijden als Intercity naar Den Haag Centraal. In Leiden overstappen voor Haarlem en Den Haag HS. Nachtnettreinen rijden om via Haarlem en stoppen niet in Schiphol; voor de luchthaven worden bussen ingezet.
  • Schiphol – Rotterdam HSL: de Fyra rijdt eenmaal per uur, toeslagvrij. De Thalys rijdt om tussen Amsterdam en Rotterdam en doet Schiphol niet aan.

In de vervangende bussen en metro zijn treintickets uiteraard gewoon geldig.

Lagere snelheid en afsluiting snelweg
Voor de veiligheid is de snelheid op de A4 teruggebracht naar 70 km/h ter hoogte van de werkzaamheden. In de nachten wordt de weg volledig afgesloten en dient er te worden omgereden.