fbpx

Woedende Syntus machinist weigert verder te rijden

Een machinist heeft maandagmiddag in het Gelderse Terborg zijn trein stilgezet. Een groep jongeren bonsde aanhoudend op zijn deur en uitte beledigingen. De machinist was volgens de politie behoorlijk ontdaan over wat hem was overkomen en wilde absoluut niet verder rijden. De trein werd leeggehaald. De passagiers werden met de eerstvolgende trein meegenomen.

De machinist had zijn trein eerder tijdens de rit in Doetinchem al even stilgezet. De jongeren kregen toen te verstaan dat ze moesten stoppen of de trein moesten verlaten. De jongeren bleven zitten en hielden zich even stil, waarna de trein verder reed. Toen opnieuw op de deur werd gebonsd zette de machinist de trein in Terborg definitief stil.

De politie werd rond 14.15 uur ingeschakeld. Die kon de jongeren niet vinden. Mensen die vermoedelijk wat hadden gezien, wilden geen verklaring af te leggen en mensen die wel wat wilden zeggen zaten te ver weg en hadden zodoende wel geschreeuw gehoord, maar niets gezien. De machinist had de jongeren ook niet goed gezien.