fbpx

Zwitserse Gotthard spoorlijn weer open

De belangrijke Gotthardspoorlijn (Arth Goldau – Chiasso) is vanaf dinsdag weer open. Een maand lang was de spoorlijn gestremd door losgekomen rotsblokken. De spoorlijn wordt veelvuldig gebruikt door goederentreinen van en naar Italië. Ook internationale reizigerstreinen maken gebruik van de Gotthardspoorlijn.

Maandag zal de spoorlijn al getest worden door testtreinen en in de avond zullen de eerste goederentreinen weer erover gaan rijden. Dinsdag zullen ook reizigerstreinen zonder beperkingen weer over de lijn kunnen rijden.

Tijdens de stremming werden goederentreinen omgeleid via Brig (via de Simplontunnel), waar het aantal treinpaden voor goederentreinen werd verhoogd van 90 naar 135. Ook reizigers konden via Brig omreizen. Daarnaast zette de Zwitserse spoorwegen (SBB) dagelijks zo´n 20 à 25 bussen in om het gestremde traject Flüelen – Göschenen van vervangend vervoer te voorzien.

Eerder dit jaar was de Gotthardspoorlijn ook al eens gestremd. De SBB wijst erop dat vanaf 2016 – een jaar eerder dan gepland – de 56 kilometer lange Gotthardbasistunnel in gebruik komt. Daardoor wordt het risico op een langdurige stremming op deze belangrijke spoorlijn verkleind.