fbpx

Fyra vanaf 4 april naar Breda

31 mrt 2011 21:10

Vanaf maandag 4 april rijdt de hogesnelheidstrein Fyra officieel door naar Breda. Vanaf zaterdag kan er echter al gereisd worden. Tot nu reed de Fyra alleen tussen Amsterdam – Rotterdam. Voor reizigers tussen Schiphol en Breda zorgt de trein voor een verkorting van de reisduur met maar liefst 43 minuten.

Het startschot voor de Fyra wordt zondagmorgen in Breda gegeven. Dat zal gebeuren in aanwezigheid van NS International directeur Jan-Willem Siebers en de burgemeester van Breda, Peter van der Velden.

Weekend
Een dag na de openingsrit gaat de Fyra officieel naar Breda rijden. Vanaf komende zaterdag zullen er echter testritten zijn, deze zijn ook opgenomen in de NS Reisplanner. "Zaterdag en zondag kunnen reizigers ook mee met deze ritten. Uitzondering betreft 3 ritten voor genodigden" zegt Rose Teunissen van NS International. 

Dienstregeling
De frequentie van de Fyra blijft ongewijzigd: zeven dagen in de week zal de Fyra overdag twee maal per uur rijden. In de avonduren wordt de dienstregeling uitgedund naar 1x per uur. De eerste trein gaat in vergelijking met de huidige dienstregeling een half uur later rijden.

  • Eerste trein vanuit Amsterdam: 5:56u, vanaf 19:56u 1x per uur. Laatste rit: 22:56u
  • Eerste trein vanuit Breda: 6:24u, vanaf 21:24u 1x per uur. Laatste rit: 22:24u.

Eerste weken toeslagvrij
De eerste weken dat Fyra tussen Rotterdam en Breda rijdt, mag er toeslagvrij gereisd worden op dat traject. Dat is geldig tot en met 30 april. Tussen de havenstad Rotterdam en de hoofdstad Amsterdam moeten reizigers wel de tijdelijk sterk verlaagde toeslag betalen. Dit komt neer op 2,70 euro per enkele reis. Vanaf 1 mei zal de toeslag Breda- Amsterdam € 3,60 euro bedragen.

 

Bijlage: Vertrektijden Fyra

Station Bestemming Vertrekken
Amsterdam Breda .26 / .56
Schiphol Breda .10 / .40
Schiphol Amsterdam .19 / .49
Rotterdam Breda .08 / .38
Rotterdam Amsterdam .23 / .53
Breda Amsterdam .24 / .54