fbpx

In beeld: Treinbotsing Tilburg

07 mrt 2015 12:55

Vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur is een stoptrein bij Tilburg tegen een goederentrein gereden. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt. Daarnaast moesten drie politiemensen voor controle naar het ziekenhuis. De goederentrein vervoerde butadieen, die stof lekte vervolgens weg.

Het lek werd vrijdagavond snel provisorisch gedicht. Zaterdag wordt de stof overgepompt naar een andere wagon. Butadieen is een koolwaterstofverbinding die vergelijkbaar is met benzine. Specialisten zijn voor het karwei aanwezig, aldus de politiewoordvoerder. In totaal zijn zaterdagochtend op het stuk spoor tientallen mensen van verschillende diensten in de weer.

In de reizigerstrein (type Mat ´64) zaten circa 40 reizigers. Die werden bij de botsing door de trein geslingerd. Vanwege de schade en bergingswerkzaamheden rijden er zaterdag heel de dag geen treinen tussen Gilze-Rijen en Tilburg. In andere richtingen is het treinverkeer (beperkt) hervat.

Een politiehelikopter heeft zaterdagochtend vanuit de lucht overzichtsfoto’s gemaakt voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Door het ongeval liep de treinconducteur een hoofdwond op en zeven andere mensen kneuzingen.

  •  Uitgebreid verslag van Omroep Brabant (vrijdagavond), met onder andere een reiziger die in de ongevalstrein zat.

Ginopress was snel ter plekke en maakte onderstaande drie foto´s van het ongeluk.

 

Fotograaf Toby de Kort van De Kort Media was ook ´s avonds en zaterdagochtend ter plekke. Hij maakte onderstaande foto´s. De foto bovenaan bij dit artikel is ook van De Kort Media.