fbpx

Kaartverkoop Spoorparade 175 jaar spoor start

05 sep 2014 10:32

Het Nederlandse spoor bestaat dit jaar precies 175 jaar. Dat wordt gevierd met een speciale SpoorParade in de herfstvakantie in Amersfoort. Op de parade worden spoorcolleges gegeven en treinenshows georganiseerd. Losse kaartjes zijn beschikbaar voor 10 euro. Een trein + toegangskaartje kost 25 euro.

  • Koop SpoorParade + Treinkaartje a 25 euro / Kinderen 7 euro
  • Koop los ticket Spoorparade a 10 euro / kinderen 5 euro

De SpoorParade vindt plaats van 16 t/m 21 oktober 2014. Op het festival zullen er letterlijk treinen zijn in alle soorten en maten. Van echte treinen tot miniatuur. Een aantal keer per dag zal er een treinparade plaatsvinden. "Bijna een half uur lang zie je verschillende locomotieven, van oud tot nieuw, voorbijkomen. Echte beweging dus!", meldt de organisatie van het evenement.

In veel van de treinen kun je tijdens het evenement instappen, en bij sommige kun je (onder begeleiding) de cabines in. Verder is er een modelspoorbaan van Märklin. Ook kun je met een 3D-bril ervaren hoe het is om zelf machinist te zijn. Ook is er een 3D-attractie waar je wordt meegenomen naar de toekomst van het spoor. 

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Zo kunnen kinderen hun eigen rangeerdiploma halen. Er is daarnaast een kinderspeelplaats opgezet, waar er gespeeld kan worden met en op treintjes en een mega trein-springkussen. 

Nog een treinweetje over het 175-jarig bestaan van de trein: de eerste trein vertrok op 20 september 1839 vanuit Amsterdam naar Haarlem. Het eerste Amsterdamse station, d´Eenhonderd Roe, lag echter net buiten de stadsgrenzen van de gemeente Amsterdam. Pas nadat de HIJSM, de eerste spoorwegmaatschappij van Nederland, overeenstemming met de stad had bereikt, kon de trein in 1842 doorrijden naar een station binnen de stadsgrenzen van Amsterdam.